Cutremur de peste 7 grade în Taiwan - Imaginile dezastrului

FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace

Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs miercuri în Taiwan, cel mai puternic cutremur care a zguduit această insulă asiatică în ultimii 25 de ani. Patru persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite. O alertă de tsunami a fost emisă pentru sudul Japoniei şi Filipine, ridicată însă ulterior, transmite Reuters. 

Update 2 

Cel puţin 26 de imobile s-au prăbuşit, mai mult de jumătate din acestea în Hualien. Aproximativ 20 de persoane sunt prinse sub dărâmături. Operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare.

Update: Două clădiri s-au prăbuşit miercuri în Hualien, localitate situată aproape de epicentrul seismului.

'Două clădiri s-au prăbuşit şi oamenii ar putea fi prinşi în capcană. Nu avem mai multe informaţii în acest moment', a zis un oficial al serviciului de pompieri din Hualien. Riscul de tsunami a fost 'depăşit în mare măsură', a transmis Pacific Tsunami Warning Center, un observator regional din Hawaii. 

Știrea inițială

Un puternic cutremur a zguduit, miercuri, 3 aprilie, estul Taiwanului. O alertă de tsunami a fost emisă în Okinawa, în sud-vestul arhipelagului japonez, însă şi în Filipine.

Este vorba despre un cutremur subacvatic cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter care s-a produs miercuri în apropiere de Taiwan, chiar înainte de ora 00:00 GMT. Au fost emise avertismente de tsunami în Taiwan, dar şi în insulele japoneze Okinawa şi în Filipine, transmite AFP.

Valurile înalte de trei metri sunt înfricoșătoare în Okinawa.

'Evacuaţi în zone mai înalte, nu vă întoarceţi', a transmis  un prezentator la postul public japonez NHK. O avertizare de tsunami a fost emisă şi pentru zonele de coastă din Taiwan. 

Foto / Video

Foto: Reuters Marketplace

 

????BREAKING: 7.5 magnitude earthquake in Taiwan #earthquake
The shaking was so bad that people commuting to work stopped.pic.twitter.com/jNgUZm9pMl

— AJ Huber (@Huberton) April 3, 2024

Cutremurul a avut loc în proximitatea coastei de est a Taiwanului, înainte de ora locală 8:00 a.m. (9:00 a.m. ora japoneză, 00:00 GMT).

Magnitudinea cutremurului a fost estimată la 7,5 grade de către agenţia de meteorologie a Japoniei (JMA), la 7,4 de către agenţia americană USGS şi la 7,2 grade de către agenţia de meteorologie din Taiwan (CWA).

Cutremurul este 'cel mai puternic din ultimii 25 de ani' din Taiwan, a zis directorul Centrului seismologic din Taipei, Wu Chien-fu.

'Cutremurul este aproape de coastă şi puţin adânc. A fost resimţit pe întreg teritoriul Taiwanului şi în insulele învecinate... Este cel mai puternic din ultimii 25 de ani, de la cutremurul din 1999', a zis Wu reporterilor, referindu-se la cutremurul cu magnitudinea de 7, 6 grade, soldat cu moartea a 2.400 de persoane în luna septembrie a anului 1999.

De asemenea, Filipine a emis alerte asupra unor 'valurilor mari de tsunami' şi a solicitat vacuarea mai multor zone de coastă miercuri.

'Rezidenţii din zonele de coastă din următoarele provincii sunt sfătuiţi cu insistenţă să evacueze imediat spre un teren mai înalt sau să se mute mai departe în interior', a transmis institutul naţional de seismologie într-un aviz cu privire la 23 de provincii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel