Cutremur de peste 3,5 grade în România. Ce ar putea urma

Cutremur
Cutremur

Pământul s-a zgâlțâit din nou pe teritoriul țării noastre.

Luni seară, la ora 19.55, s-a produs un cutremur de 3,6 grade pe scara Richter, în zona Vrancea. Oraşele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (34 de kilometri), Târgu Secuiesc (48 de kilometri), Râmnicu Sărat (52 de kilometri), Focşani (52 de kilometri) şi Mărăşeşti (60 de kilometri).

De la începutul lunii decembrie, în zona Vrancea s-au produs cinci cutremure, cu magnitudini între 2,7 grade și 3,1 grade. Chiar pe data de 1 decembrie s-au mai produs alte trei seisme, două de 2,7 grade și unul de 3,1 grade. Potrivit Institului Național pentru Fizica Pământului, în luna noiembrie au fost înregistrate de aparate, în zona Vrancea, 17 cutremure, cu magnitudini între 2,6 si 4,4 grade pe scara Richter.

”Ar putea urma un seism mai mare”

Experții spun că aceste mișcări telurice ar putea prevesti un cutremur de o intensitate mare. “Eu am spus că urmează acum un cutremur foarte adânc. Așa rezultă din analizele noastre. Poate să fie tip ’40 sau poate să fie tip 1802″, a zis prof. Gheorghe Mărmureanu, referindu-se la seismele produse, tot în Vrancea, în 1940 și 1802, care s-au produs la adâncimea de 150 de kilometri și au avut magnitudinea de 7,7, respectiv 7,9 pe scara Richter, potrivit RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel