Cutremur de aproape 5 grade pe scara Richter în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter s-a produs în această dimineaţă în zona Vrancea, la ora 8:31. Cutremurul s-a simţit în Bucureşti, dar şi în Constanţa, conform reacţiilor  oamenilor de pe Twitter.

Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului de Fizică a Pământului, specialist care a afirmat că seismul este unul obişnuit.

Totuşi, Institutul de Geofizică din Kiev a avertizat în urmă cu o săptămână că mai multe cutremure puternice se vor produce în apropiere de Ucraina şi anunţau un seism puternic în zona Vrancea.

Directorul adjunct al Institutului de Geofizică Alexandru Subbotin Kendzera de clara în presa ucraineană că  "în România, ultimul cutremur de mare magnitudine a fost acum ceva vreme. Iar cum ciclului repetiţie este aproape încheiat, ne putem aştepta ca un seism puternic să se producă şi să se resimtă şi pe teritoriul nostru".

Pe de altă parte, Mărmureanu a denunţat afirmaţiile lui Kendzera, spunând că este aşteptat un cutremur mare în Romania, în următorii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel