Cel puțin zece morți în urma cutremurului de 5,1 grade în regiunea Murcia din Spania. Orașul Lorca, unde trăiesc peste o mie de români, este cel mai afectat

Cel puţin zece persoane, între care un minor, au murit în oraşul Lorca din regiunea Murcia, în sud-estul Spaniei, zguduit miercuri după-amiază de un cutremur puternic, care s-a produs la aproximativ două ore de un altul cu magnitudinea mai mică, relatează presa spaniolă.

Cutremurele au avut loc în zona Murcia, aflată în partea sud-estică a Peninsulei Iberice, în jurul oraşului Lorca. Potrivit cotidianului spaniol El Pais, un seism a avut magnitudinea de 5,1 pe scara Richter, iar celălalt de 4,5. Cel mai puternic şi mai distructiv s-ar fi produs la ora 19, în timp ce primul ar fi avut loc în jurul orei 17.00, informează La Vangardia.

Tunelul care duce în direcţia Andaluzia a fost blocat de vehicule. În oraş a fost activat planul de urgenţă, fiind semnalate numeroase pagube materiale.

Seismul s-a făcut simţit în special în localitatea Lorca (sud-est), unde s-au prăbuşit mai multe clădiri, au precizat institutele de seismologie şi mass-media spaniole.

În Lorca sunt, de asemenea, zeci de răniţi, distrugeri însemnate şi haos, potrivit relatărilor de la faţa locului. Decedaţii erau rezidenţi ai cartierului Las Vinas, cea mai afectată de cutremur, unde unele clădiri s-au prăbuşit şi multe au suferit avarii de structură.

Pagube au fost raportate şi în localitatea învecinată Totana, scrie El Mundo.

Lorca este cel de-al treilea oraş ca mărime din regiunea Murcia, având circa 90.000 de locuitori. În oraş ar locui şi 1.060 de români, potrivit Institutului spaniol de Statistică.

MAE a declarat că este în contact cu autorităţile locale pentru a verifica dacă printre persoanele decedate se numără şi români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel