Cutremur de 5.4 grade în China. Cel puțin 10 răniți

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 a avut loc sâmbătă în sud-vestul Chinei, potrivit Institutului american de geofizică USGS, şi s-a soldat cu rănirea a cel puţin zece persoane, dintre care două au fost rănite grav, au anunţat autorităţile chineze.

Câteva case s-au surpat, iar unele axe rutiere au fost blocate de roci surpate în regiunea Yongshan, în provincia Yunnan, au precizat oficiali locali pe un site şi un cont de microblogging oficiale, notează Mediafax.

Seismul a avut loc la ora locală 6.40 (1.40, ora României) în această regiune în care se află un important baraj hidroenergetic, Xiluodu, unul dintre cele mai înalte din lume.

Însă barajul a continuat să funcţioneze normal după cutremur, a declarat Li Fei, un purtător de cuvânt al serviciilor provinciale de sesimologie, citat de agenţia de presă China Nouă.

VEZI ȘI: Cutremur de 5.4 grade în Marea Egee

"Am simţit cutremurul, dar acesta nu a durat mult", a declarat un locuitor citat de presa locală.

Magnitudinea seismului a fost evaluată la 5,3 de către Agenţia chineză de seismologie.

Regiunile muntoase din sud-vestul Chinei şi mai ales regiunile de frontieră dintre provinciile Yunnan şi Sichuan sunt afectate frecvent de cutremure.

Sichuan - una dintre provinciile cele mai intens populate din China, cu aproximativ 80 de milioane de locuitori - a fost îndoliată în mai 2008 de un cutremur devastator, soldat cu 87.000 de morţi şi dispăruţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel