Cutremur de 3,2 grade în sudul ţării. Seismul s-a simţit în Capitală

seismograf
seismograf

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade s-a produs, joi după-masă, în sudul ţării. Seismul s-a produs la 10-12 kilometri adâncime" și  s-a simţit în Capitală.

Acesta a afirmat în urmă cu câteva zile că românii se pot aştepta în perioada următoare la un seism de intensitate destul de mare. "Anul acesta, România ar putea fi zguduită de un cutremur cu o magnitudine cuprinsă între 6 şi 7 pe scara Richter, a spus Mărmureanu pentru RTV.

În replică, Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului pentru Fizica Pământului, a declarat însă pentru România TV că nimeni nu poate spune cu exactitate când va veni un cutremur devastator, dar că este bine să fim pregătiţi pentru un asemenea seism.

"Nu trebuie să fim speriaţi, trebuie să fim conştienţi că vor apărea cutremure. Pentru ţara noastră este o problemă care trebuie luată în seamă. Bucureştiul este un oraş foarte vulnerabil şi ar trebui să fim pregătiţi pentru un cutremur mai mare. Nimeni nu poate să spună când va veni un cutremur. Cu cât este mai mare cu atât este mai greu de spus când va fi. Este de aşteptat să vină un cutremur de magnitudinea 5 sau 7, dar nu e neapărat să şi vină, este doar statistic", a declarat Mircea Radulian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel