Cutremur cu magnitudinea de 7,1, marți dimineața. Unde s-a produs

Cutremur cu magnitudinea de 7,1, marți dimineața. Unde s-a produs / Foto: Inquam, de Octav Ganea
Cutremur cu magnitudinea de 7,1, marți dimineața. Unde s-a produs / Foto: Inquam, de Octav Ganea

Un cutremur cu magnitudinea 7,1 s-a produs marți dimineață. 

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade s-a produs marți în largul coastelor Indoneziei, potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite (USGS).

Seismul s-a produs la o adâncime mică, de aproximativ 16 kilometri, cu epicentrul la aproximativ 199 de kilometri sud de orașul Padang, potrivit datelor furnizate de Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC). În Padang locuiește o populație de peste 840.000 de persoane, scrie Baha.

Luni s-a produs un alt cutremur cu magnitudinea de 7,1, dar în zona Insulelor Kermadec, în apropiere de Noua Zeelandă, potrivit Institutului american de geofizică (USGS).

Activitatea seismică din Padang

Padang este un oraș situat pe coasta de vest a insulei Sumatra, care se află într-o zonă seismica activa. De-a lungul istoriei sale, orașul Padang a fost lovit de mai multe cutremure devastatoare, iar seismicitatea sa este cauzată de poziția sa în "Inelul de Foc" al Pacificului.

Unul dintre cele mai puternice cutremure din istoria recentă a avut loc în 2009, când un cutremur cu magnitudinea de 7,6 a lovit regiunea Padang. Cutremurul a provocat distrugerea a numeroase clădiri, cu un număr mare de morți și răniți. De atunci, orașul a fost dotat cu sisteme mai puternice de construcții anti-seismice pentru a preveni pagubele similare în viitor.

În general, regiunea Padang se confruntă cu un risc crescut de cutremure și tsunami. Acest lucru se datorează faptului că Padang se află în apropierea unei zone de subducție, unde placa tectonică indo-australiană se deplasează sub placa tectonică eurasiatică. Această mișcare creează tensiuni în crustă, care pot provoca cutremure de pământ și tsunami-uri în regiune.

În ultimii ani, autoritățile din Padang au început să ia măsuri pentru a îmbunătăți siguranța în fața dezastrelor naturale. Acestea includ dezvoltarea de programe de pregătire a comunităților pentru a face față cutremurelor și tsunami-urilor, precum și instalarea de sisteme de avertizare timpurie pentru a avertiza populația în cazul producerii unui cutremur sau tsunami.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel