Cutremur cu magnitudinea 6,6 în Oceanul Pacific

Un seism cu magnitudinea 6,6 s-a produs marţi în largul arhipelagului Tonga, în oceanul Pacific, fără a declanşa alertă de tsunami, informează surse concordante citate de AFP şi DPA.

Seismul submarin a fost înregistrat la 134 km vest de Neiafu, al doilea cel mai mare oraş al ţării, cu o populaţie de circa 4.000 de persoane, a precizat Institutul american de geofizică (USGS). Nu există risc de tsunami, a anunţat la rândul său centrul de alertă pentru tsunami din Pacific, care a evaluat magnitudinea seismului la 6,9. Până în prezent nu s-au raportat victime sau pagube materiale, notează DPA.

Seismul s-a produs marţi, la ora locală 11.43 (22.42 GMT luni), potrivit USGS, la o adâncime de 10 km. Potrivit AFP, primul seism a fost urmat de un al doilea, cu magnitudinea 5,5. Arhipelagul Tonga, care are 170.000 de locuitori şi este format din 170 de insule răspândite pe circa 700 kmp, figurează în topul primelor 20 de ţări din lume din punct de vedere al riscului pentru dezastre naturale, potrivit ONU. Situat la 2.000 km nord-est de Noua Zeelandă şi la 650 km est de Fiji, arhipelagul Tonga se află pe 'Centura de foc' a Pacificului, unde plăcile continentale intră frecvent în coliziune, provocând o importantă activitate seismică, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel