Cutremur cu magnitudinea 6,6 în largul Insulelor Solomon

Cutremur cu magnitudinea 6,6 în largul Insulelor Solomon / Foto: Pixabay
Cutremur cu magnitudinea 6,6 în largul Insulelor Solomon / Foto: Pixabay

Un seism cu magnitudinea 6,6 s-a produs în largul Insulelor Solomon.

Un cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs vineri în largul coastelor localităţii Buala, în zona centrală a Insulelor Solomon, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), informează Agerpres, citând Reuters şi EFE.

Seismul a avut epicentrul la o adâncime de 33 de kilometri, la aproximativ 155 de kilometri vest-sud-vest de Buala, potrivit USGS. Autorităţile nu au raportat pagube materiale la scurt timp după producerea cutremurului, potrivit EFE. Centrul de avertizare pentru tsunami din Oceanul Pacific a indicat într-un comunicat că, potrivit datelor disponibile, nu se preconizează un tsunami provocat de acest cutremur.

Insulele Solomon sunt situate în partea central-vestică a Oceanului Pacific, între Papua-Noua Guinee, Marea Solomon şi Arhipelagul Vanuatu. Aceste insule sunt de origine vulcanică şi fac parte din aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, fiind afectate frecvent de cutremure şi de activitatea vulcanică.

Cutremur, vineri dimineața, în judeţul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 s-a înregistrat, vineri dimineață, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul s-a produs la ora 6.06 s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la adâncimea de 142 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 71 km E de Brașov, 86 km NE de Ploiești, 106 km S de Bacău, 121 km V de Galați, 122 km V de Brăila, 138 km N de București, 157 km NE de Pitești, 185 km E de Sibiu, 188 km SV de Iași și 203km N de Ruse, informează Institutul Național de Cercetare pentru Fizica Pământului.

Cum procedați în urma unui CUTREMUR puternic?

1. Nu părăsiţi imediat spaţiul, camera, apartamentul, clădirea în care v-a surprins seismul. Acordaţi mai întâi primul ajutor celor afectaţi de seism. Calmaţi persoanele intrate în panică sau speriate, în special copiii.

2. Ajutaţii pe cei răniţi sau prinşi sub mobilier, obiecte sau elemente uşoare de construcţii, să se degajeze. Nu mişcaţi răniţii grav - dacă nu sunt în pericol imediat de a fi răniţi suplimentar din alte cauze - până la acordarea unui ajutor sanitar-medical calificat.

3. Îngrijiţi-vă de siguranţa copiilor, bolnavilor, bătrânilor, asigurându-le îmbrăcăminte şi încălţăminte corespunzătoare sezonului în care s-a declanşat seismul, în vederea unei eventuale evacuări din locuinţă sau clădire pentru o perioadă anume, de la câteva ore la câteva zile.

4. Nu utilizaţi telefonul decât pentru apeluri la salvare, pompieri sau de către organismul cu însărcinări oficiale în privinţa intervenţiei post-dezastru, în cazuri justificate, spre a nu bloca circuitele telefonice. Mai multe sfaturi importante vezi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel