Cutremur cu magnitudinea 5,2. Autorităţile, în alertă

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Un seism cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni în provincia iraniană Kermanshah, în apropiere de frontiera irakiană din vestul ţării, fără să producă însă victime şi pagube materiale, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Cutremurul de pământ s-a produs într-o perioadă în care vestul Iranului este afectat de inundaţii de amploare, care au blocat accesul în anumite oraşe şi au acoperit sub ape numeroase sate. Peste 40 de persoane au murit în aceste inundaţii, în luna martie.

Epicentrul seismului s-a aflat la 22 de kilometri sud în raport cu oraşul Sumar şi la o adâncime de 10 kilometri, a precizat Centrul naţional de seismologie din Iran.

"Din fericire, nicio victimă şi nici pagube materiale nu au fost raportate până în prezent", a declarat pentru televiziunea de stat guvernatorul provinciei Kermanshah, Houshang Bazvand.

Situat la confluenţa dintre mai multe plăci tectonice, Iranul se află într-o zonă caracterizată printr-o puternică activitate seismică.

În noiembrie 2017, un seism cu magnitudinea 7,3 s-a produs în aceeaşi zonă şi a provocat 620 de decese şi peste 12.000 de răniţi în Iran, dar şi opt decese în Irak.

În decembrie 2003, un seism a distrus oraşul istoric Bam, aflat în provincia sud-estică Kerman, unde a provocat cel puţin 31.000 de decese.

În iunie 1990, un cutremur cu magnitudinea 7,4 a făcut 40.000 de morţi, peste 300.000 de răniţi şi a lăsat fără locuinţe peste 500.000 de persoane în nordul ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel