Cutremur cu magnitudinea 4,1 în România

Cutremur cu magnitudinea 4,1 în România
Cutremur cu magnitudinea 4,1 în România

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 s-a produs vineri, la ora locală 2:04, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul, cu intensitatea II, a avut loc la o adâncime de 103 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 69 km est de Braşov, 80 km nord-est de Ploieşti, 113 km sud de Bacău, 122 km vest de Brăila, 122 km vest de Galaţi şi 132 km nord de Bucureşti.

De la începutul lunii decembrie, în România s-au produs 13 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,1 pe scara Richter.

Cel mai important seism din acest an s-a produs pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Cutremur cu magnitudinea 3,5 în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 3,5 a avut loc, marți, 7 decembrie 2021, în județul Vrancea, anunță Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 15.40 în județul Vrancea.

Acesta a avut magnitudinea 3,5 și s-a produs la adâncimea de 110 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Bacău (84 km), Brașov (94 km), Galați (105 km), Brăila (110 km), Ploieși (113 km), Iași (162 km, Bucueștti (162 km).

Cutremur puternic în Indonezia. Panică printre locuitori, după emiterea unei alerte de tsunami / VIDEO

Un cutremur puternic a determinat emiterea unei avertizări de tsunami în Indonezia pe data de 14 decembrie. 

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 a lovit estul Indoneziei, marți, a anunțat US Geological Survey (USGS), seismologii avertizând la scurt timp despre posibilitatea unor valuri tsunami periculoase. Epicentrul a fost la nord de insula Flores din provincia Indoneziană de Est Nusa Tenggara, unde cutremurul a stârnit teroare printre localnici. Ulterior, avertizarea de tsunami a fost ridicată.

De asemenea, Agenția de Meteorologie, Climatologie și Geofizică din Indonezia, cunoscută sub numele de BMKG, a raportat anterior cutremurul cu magnitudinea 7,4 și a avertizat cu privire la un „potențial tsunami”.

„Am fost acolo. Oamenii au fugit panicați. Încă sunt... speriat”, a declarat Nuraini, un rezident al insulei Adonara din Regența Florerilor de Est, potrivit agenția de presă AFP. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel