Cutremur 6 iunie 2023. Mihai Diaconescu, seismolog: Motivul pentru care s-a produs

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Mihai Diaconescu, seismolog, a intervenit telefonic la Antena3 CNN, unde a vorbit în urma cutremurului cu magnitudinea de 5.2 care a avut loc în data de 6 iunie 2023.

„Zona este caracterizată de cutremure de suprafață. Acolo este și contactul între orogenul Apusenilor de Sud cu Depresiunea Panonică. Există și un sistem de falii orientate, unul nord-vest, sud-est și altul sud-vest, nord-est.

Toate pot fi în legătură cu mișcările care au loc în microplaca Adriatică care împinge și se rotește și exercită o presiune, împinge spre nord, se rotește spre est și exercită o presiune foarte mare asupra Dinarizilor, presiune care este transmisă plăcii Panonice care e constituită dintr-o serie de blocuri, microblocuri, individuale și fiecare acționează în funcție de condițiile locale.

Pot să apară, dar nu este obligatoriu, o serie de replici cu magnitudini mai mici.”, a spus Mihai Diaconescu la Antena3 CNN. 

 

VEZI ȘI: Cutremur 6 iunie 2023 România. S-a resimțit puternic - Video 

În ziua de 06 Iunie 2023, la ora 20:26:52 (ora locală a României), s-a produs în CRIȘANA, ARAD un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 6km.
Intensitate: VII

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 24km E de Arad, 50km NE de Timisoara, 74km SE de Bekescsaba, 93km N de Resita, conform INFP. 

Cutremurul s-a resimțit puternic în mai multe orașe din România, printre care Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Alba-Iulia. Vezi continuarea aici!

Vezi și  -  Ce ascund anunțurile de genul „vând apartament în bloc fără risc seismic”

Pe site-urile de imobiliare, foarte des vedem anunțuri de genul „vând apartament în bloc fără risc seismic”. Dar ce înseamnă, de fapt, acest lucru? 

„Atenţie la anunţurile atractive „vând garsonieră în bloc fără risc seismic” care au inundat OLX-ul şi alte site-uri: NU există imobile fără risc seismic, ci doar imobile expertizate şi încadrate în clase de risc seismic/urgenţă, şi imobile cu riscul seismic necunoscut fiindcă nu au fost expertizate. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel