Urmărește emisiunea live


Cutremur de 4,2, pe 30 noiembrie. România, zguduită înainte de Ziua Națională

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un nou cutremur s-a produs în România, pe 30 noiembrie.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 s-a produs marți în zona seismică Vrancea.

A fost un cutremur de adâncime care a fost simțit în special în orașele aflate în apropierea epicentrului.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs marți, la ora 18.20, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 4,2 și s-a produs la adâncimea de 124 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85km E de Brașov, 95km NE de Ploiești, 102km S de Bacău, 107km V de Galați, 108km NV de Brăila, 144km N de București, 170km NE de Pitești, 181km S de Iași, 199km E de Sibiu, 208km N de Ruse.

Cutremur în ajunul sărbătorii de Sfântul Andrei

Cutremurul a avut loc luni la ora 18.37, în județul Vrancea.

Acesta a avut magnittudinea de 2,3 și s-a produs la adâncimea de 80 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov (77 km), Bacău (95 km), Ploiești (98 km), Galați (117 km), Brăila (120 km), București (149 km).

Cutremur, sămbătă dimineața,  27 noiembrie, într-o zonă mai puțin cunoscută de acest fenomen

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 10km SV de Braila, 31km S de Galati, 126km NV de Constanta, 150km E de Ploiesti, 164km NE de Bucuresti, 171km SE de Bacau, 186km E de Brasov, 213km NE de Ruse, 215km S de Chisinau, 219km N de Varna, informează Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur, sâmbătă noaptea, 21 noiembrie, în Vrancea

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 81km V de Braila, 83km V de Galati, 93km NE de Ploiesti, 109km E de Brasov, 125km S de Bacau, 131km NE de Bucuresti, 178km E de Pitesti, 191km NV de Constanta, 193km NE de Ruse, 197km S de Iasi, informează Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Protecţia antiseismică în interiorul locuinţei sau locului de muncă:

- evitarea aglomerării spaţiilor de la locul de muncă sau din locuinţă cu piese de mobilier sau aparatură instabile la seism şi amplasate în vecinătatea locurilor în care se aglomerează de obicei familia, sau în spaţiul de lucru; 

- asigurarea pieselor de mobilier grele, zvelte, suprapuse şi înalte, între ele şi prin prindere de un perete, grindă solidă în locurile unde se aglomerează de obicei persoane la locul de muncă sau în familie; 

- amplasarea echipamentelor tehnice şi aparatelor casnice mai grele sau a celor pe rotile - de exemplu: copiatoare, calculatoare mari, maşini de spălat, frigidere etc. - astfel încât să nu se afle în vecinătatea ieşirilor din încăperi sau apartament spre a nu bloca prin deplasarea lor accesul în cazul unui seism;

- fixarea aparatelor în aşa fel încât racordurile să nu sufere deteriorări în caz de cutremur; 

- amplasarea obiectelor fragile şi valoroase într-un loc mai jos şi sigur; 

- amplasarea vaselor cu chimicale, combustibili în dulapuri în care să nu se poată răsturna, în încăperi în care nu se locuieşte şi nu există pericolul de contaminare şi de incendiu; 

- asigurarea uşilor dulapurilor cu închizători eficiente la oscilaţii, astfel încât deplasarea veselei depozitate să nu producă accidente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel