Cutremur 28 octombrie. Seismic Center, controversă. Așa se face fake news. Există un precedent

cutremur 28 octombrie 2018
cutremur 28 octombrie 2018

Pagina de Facebook ”Seismic Center – Predictie si alerta cutremur” a susținut că a prezis, încă din 15 august, cutremurul din noaptea de 27 spre 28 octombrie din România.

Cei de la ”Seismic Center – Predictie si alerta cutremur” au reușit să păcălească publicul prin opțiunea edit history. Explicația a venit pe blogul aurasimihai.ro:

”E foarte posibil ca cei de pe pagina "Seismic Center – Predictie si alerta cutremur" sa publice periodic mesaje de genul celui de mai jos, cu diverse date sau intervale, asteapta apoi cateva comentarii (de la conturi fake sau persoane credule), dau "unpublish sau hide from timeline", apoi asteapta sa vada care din mesajele create anterior se adeveresc, dupa care le republica/reafiseaza (in cazul asta a fost un share nou al statusului din 15 august, reactivat).

E atat de usor. Dar cine s-ar fi gandit la treaba asta?

Update1: mi-am adus aminte de un cont de twitter devenit faimos pentru scorurile corecte, prins mai apoi ca publica toate rezultatele posibile inainte de meciuri, pentru ca dupa meci sa stearga toate mesajele, mai putin cel cu scorul real.

Si uite asa se creeaza un frumos fake news cu peste 4000 de share-uri, se adauga niste panica in populatie si multe injuraturi la adresa autoritatilor care au fost luate iar prin surprindere, desi "se stia ca va fi cutremur inca din august!?!". Postarea integrală poate fi găsită aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel