EXCLUSIV  Cutremur 28 octombrie. Poză virală, predicție sau fake news - oamenii și-au dat seama

Cutremur
Cutremur

Mesajul de pe pagina ”Seismic Center - Predictie si alerta cutremur” vizavi de cutremurul ”prezis” încă de acum două luni care s-a produs duminică, 28 octombrie, a fost distribuit masiv.

DC News a lansat un sondaj pentru a vedea ce cred oamenii: vorbim despre o predicție sau o înșelătorie? Așadar, cititorii noștri au votat astfel:

Viralul despre cutremur este:

Predicție 27,89% (1833)

Fake news 72,11% (4740).

(w670)


După cutremurul de 5,8 grade pe scara Richter, pe Facebook, a început să circule un mesaj ciudat. Pagina căruia îi este atribuit se numește "Seismic Center – Predictie si alerta cutremur".

"Ca si opinie personala un cutremur cu magnitudinea peste 5.2 richter este posibil sa apara in jurul datei de 27-28 octombrie 2018, bineinteles mai este mult timp pana atunci si abia inaintea intervalului vom stii ce procentaj este, dar este bine ca lumea sa fie pregatita tot timpul inclusiv cei de la situatii de urgente in jurul datei de 28 octombrie si sa comunice cu institutiile de cercetare ale statului in caz ca apar semnale ca ar fi posibil acest lucru", se arată în mesajul distribuit masiv pe Facebook.

Nu se știe cine administrează pagina de Facebook "Seismic Center – Predictie si alerta cutremur", dar știm că seismele nu pot fi prevăzute. Poate fi vorba despre o coincidență prea mare și o potrivire bună, dar poate fi vorba și despre un truc ieftin. După cum știți, postările de pe Facebook se pot antedata, adică postați ceva acum, dar puneți ce dată vreți din trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel