Cutremur 28 octombrie 2018 replici. Ionescu, director INFP, declarații

Cutremur 28 octombrie 2018. Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), a făcut câteva precizări despre cutremurul care s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 - 28 octombrie.

Cutremur 28 octombrie 2018. Cutremurul care s-a produs duminică dimineaţa cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea şi nu aşteptăm replici, a declarat, duminică dimineaţa, pentru Agerpres, Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Nu sunt așteptate replici

'Cutremurul a avut o magnitudine de 5,8 şi s-a produs la o adâncime de 151 de kilometri, intensitatea în epicentru fiind 6, una destul de mare, pentru că s-a simţit destul de bine şi la Bucureşti. Aceasta este ultima revizuire. Cutremurul face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancei. Ultimele cutremure cu o magnitudine de peste 5 s-au produs în 2016, în septembrie şi decembrie, tot de 5,8 grade pe Richter, iar în 2018, acesta este cel mai mare. Nu mai aşteptăm replici. De obicei la cutremurele de adâncimea aceasta nu prea sunt replici şi dacă sunt, ele sunt mult mai mici. În Vrancea nu sunt replici aşa cum sunt la cutremurele de suprafaţă. E important că nu s-a produs un seism de magnitudine mai mare', a precizat Ionescu.

Cutremur puternic

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs duminică dimineaţa, la ora locală 3:38, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 151 de kilometri, arată ultimele date ale INFP. Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (21 km), Covasna (35 km), Întorsura Buzăului (41 km), Târgu Secuiesc (49 km) şi Vălenii de Munte (58 km). Seismul s-a produs înainte de trecerea la ora Europei Orientale, programată în noaptea de sâmbătă spre duminică, când ora 4:00 AM a devenit ora 3:00 AM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel