CUTREMUR 28 octombrie 2018, predicție. Viralul, demontat de un membru CNA

Cutremur
Cutremur

Radu Herjeu a reacționat după ce postarea unei pagini de Facebook, care a prezis cutremurul de azi noapte încă din 15 august, a devenit virală.

Membrul CNA a demontat postarea virală care susține că ar fi prezis cutremurul încă din august. Radu Herjeu și-a antedatat o postare pe pagina sa oficială și a distribuit-o. Postarea apărea cu data de 20.02.1971 și era însoțită de mesajul scurt ”sunteți cam naivi”.

(w670)

Radu Herjeu a făcut referire la pagina ”Seismic Center - Predictie si alerta cutremur”, unde apare o postare, pe Facebook, ce pare a fi încă din data de 15 august. Postarea anunță un cutremur pe data de 28 octombrie, cu o magnitudine de peste 5 grade.

CITEȘTE AI MULTE AICI: CUTREMUR 28 octombrie 2018. Seismul, prezis cu exactitate pe Facebook. Imagine virală

„Ca si opinie personala un cutremur cu magnitudinea peste 5.2 richter este posibil sa apara in jurul datei de 27-28 octombrie 2018, bineinteles mai este mult timp pana atunci si abia inaintea intervalului vom stii ce procentaj este, dar este bine ca lumea sa fie pregatita tot timpul inclusiv cei de la situatii de urgente in jurul datei de 28 octombrie si sa comunice cu institutiile de cercetare ale statului in caz ca apar semnale ca ar fi posibil acest lucru.

Publicat astazi, 15 august 2018", se arată în postare.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 5,8 pe scara Richter magnitudinea cutremurului produs duminică dimineaţa, la ora locală 3:38, în zona seismică Vrancea.

Seismul a avut loc în judeţul Buzău, nu în Covasna cum a anunţat anterior INFP, iar adâncimea la care s-a produs a fost şi ea revizuită la 150 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel