CUTREMUR 2015 - Mircea Radulian, predicție îngrijorătoare pentru noul an

Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a făcut o predicţie îngrijorătoare cu privire la cutremurele care ar urma să aibă loc în România în acest an. Anunțul lui Radulian a fost făcut în condițiile în care 2015 a început cu un val de cutremure, iar acest an va fi plin de fenomene astronomice: două eclipse de Soare şi două de Lună.

Un seism cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter a avut loc luni dimineaţa în Vrancea. A fost al doilea în mai puţin de 24 de ore. Un cutremur cu magnitudinea de 4,2-4,3 s-a produs în seara zilei de duminică, 4 ianuarie, în regiunea Vrancea.

În acest context, Mircea Radulian a declarat că în țara noastră vor avea loc seisme de peste 4 grade pe Richter în fiecare lună.

"De la începutul anului au fost șase cutremure în România. În luna ianuarie au fost patru cutremure în zona Vrancea, care nu sunt neobişnuite. Sunt zile când apar mai multe cutremure, sunt zile când sunt mai puţine. Nu este alarmant, nu este neobişnuit. O activitate normală înseamnă să nu depășească magnitudinea de 5-6. În 2015 vom avea cutremure în fiecare lună. Vom avea cutremure de peste 4 în fiecare lună", a spus directorul științific al INFP, citat de romaniatv.net.

De asemenea, Mircea Radulian a transmis că nu poate spune cu exactitate dacă anul acesta România va fi zguduită de un cutremur mare.

"E foarte greu de spus despre cutremurele mari. E aproape imposibil să spunem ce se va întâmpla. Să sperăm că nu vom avea parte de cutremure mari. Nu vom avea cutremure când vom avea eclipsa", a adăugat Mircea Radulian.

Vezi și: CUTREMUR de 4,3 grade în zona Vrancea (4 ianuarie)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel