CUTREMUR 14 martie. IGSU, precizare de ultimă oră

Rodica Mitu / 14 Martie 2018 / 12:44 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un cutremur cu magnitudinea de 4,7 pe scara Richter s-a produs miercuri, 14 martie, la ora 12:24, în zona seismică Vrancea. IGSU transmite că sunt derulate verificări.

În urmă cu puțin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4.7 pe scara Richter, la adâncimea de 157 de km. Până în acest moment, nu s-au înregistrat apeluri sau alte informații privind posibile pagube. În continuare se derulează verificări, precizează IGSU.

Seismul s-a produs la o adâncime de 157 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (41 km), Covasna (45 km), Slănic-Moldova (52 km), Târgu Secuiesc (55km) şi Odobeşti (56 km).

[citeste si]

Comportament după cutremur

Clădirile trebuie părăsite calm, fără a lua lucruri inutile, iar drumul spre ieşire trebuie verificat cu grijă, pentru a evita expunerea la pericole.

Pentru orice eventualitate, trebuie prevenită rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi, etc. la ieşirea din clădire, utilizând o cască de protecţie sau, în lipsa acesteia, un scaun (taburet) ori alt obiect protector (geantă, ghiozdan, cărţi groase, etc.).

Dacă la ieşire uşile sunt blocate, trebuie să se acţioneze fără panică pentru deblocarea acestora. Dacă uşile nu pot fi deblocate, se recomandă spargerea geamului, curăţirea ramei şi a zonei de cioburi, utilizând un scaun, o vază, etc. și evacuarea prin golul astfel creat.

Telefonul nu trebuie utilizat decât pentru apeluri către serviciile de urgenţă, în cazuri justificate, pentru a nu bloca circuitele telefonice. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26