Cutia neagră de pe Costa Concordia era defectă înaintea naufragiului

Cutia neagră a navei Costa Concordia, naufragiată în ianuarie pe coastele italiene nu mai funcţiona.Moartea celor 32 de persoane aflate la bordul vasului nu poate fi reconstituită. 

Autor : Cristina Grigoraș

Sursă Mediafax

Cutia neagră avea defecțiuni încă de dinaintea naufragiului .  Experţii meniți să  reconstituie  evenimentele din noaptea de 13 spre 14 ianuarie nu au putut analiza tot ceea ce s-a întâmplat pe pachebot datorită defecțiunii cutiei negre.

Nava de croazieră a eșuat pe data de 13 ianuarie în urma ciocnirii de o rocă .Ciocnirea vasului este de altfel și ultimul semn înregistrat de calculatorul de bord al vasului.

Corriere de la Serra amintește că reglementările maritime interzic navigarea vaselor nefuncționabile . Potrivit publicației , cutia neagră a navei urma a fi reparată abia pe 14 ianuarie .

Cutia neagră nu părea să fie singura problemă . În urma analizelor realizate de experți s-a descoperit că uşile etanşe care în mod normal ar fi trebuit să fie închise, erau deschise. Pachebotul nu dispunea de asemenea de  hărţi maritime aprobate .

Vasul de croazieră Costa Concordia transporta 4.229 de persoane, dintre care 3.200 de turişti . La numărătoare se adaugă un echipaj format din aproximativ 1.000 de membri. Accidentul în urma ciocnirii vasului de o rocă, lângă Insula Giglio, Italia,  s-a soldat cu 32 de morţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel