Cutremurul din Japonia ar fi putut fi provocat de Luna plină din 19 martie sau de o explozie solară

luna
luna

Puternicul cutremur care a lovit vineri Japonia şi care a generat mai multe tsunamiuri devastatoare pentru coasta niponă ar fi putut fi cauzat de o explozie solară, după cum susţine Jim Berkland, fost expert de la U.S. Geological Survey, sau chiar de apropierea Lunii pline din 19 martie.

Catastrofele petrecute in anii cu Super Luna

Spre exemplu, in 1974 cand a avut loc o astfel de apropiere a Lunii, chiar in ziua de Craciun, Ciclonul Tracy a devastat o zona imensa de pe continentul australian provocand pagube importante. Acum 19 ani, in 1992, la 120 de kilometri de coasta Pacificului, un cutremur de gradul 7 a provovocat un tsunami care a măturat coastele insulei Nicaragua. 180 de oameni au pierit. Coincidenta sau nu, in acelasi an luna s-a aflat la fel de aproape de Pamant cum va fi si saptamana viitoare. Si in 2005, cu doua saptamani inainte de producerea fenomenului, in Indonezia au murit sute de mii de oameni din cauza celui mai devastator tsunami din ultimii zeci de ani.

O explozie solară, o altă posibilă cauză

Cel care a lansat controversata teorie a exploziei solare care a cauzat cutremurul de vineri din Japonia, Jim Berkland, a prevăzut cutremurul din Noua Zeelandă cu o săptămână înainte, studiind acest fenomenul erupţiilor solare, scrie agentia.org.

O altă teorie vehiculată este aceea că dezastrul din Japonia ar fi fost declansat de un eveniment care încă nu a avut loc, şi anume distanţa mică la care se va afla Luna faţă de Pământ pe 19 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel