Custodele Coroanei şi principele Radu s-au întâlnit cu regele şi regina Olandei

Eduard Pascu / 12 oct 2019 / 10:11 Salveaza PDF Comentarii

Custodele Coroanei Române, Margareta, şi principele Radu s-au întâlnit vineri, în ultima zi a vizitei pe care au efectuat-o în Olanda, cu Regele Willem-Alexander şi Regina Máxima ai Ţărilor de Jos.

Potrivit unui comunicat al Casei Regale transmis sâmbătă Agerpres, întâlnirea a avut la loc la Palatul Huis ten Bosch din Haga şi s-a desfăşurat într-un cadru privat.

"În seara de vineri, în încheierea vizitei în Olanda, Majestatea Sa şi Alteţa Sa Regală au participat la o recepţie oferită în onoarea lor de către ES doamna ambasador Brânduşa Predescu, la Ambasada României din Haga. Au luat parte personalităţi din mediul economic olandez şi din societatea civilă, precum şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Olanda. Au fost prezenţi membrii misiunii diplomatice a României în Ţările de Jos", precizează sursa citată.

Custodele Coroanei Române, Margareta, şi principele Radu au efectuat, începând de miercuri, o vizită de trei zile, cu caracter public, în Regatul Ţărilor de Jos. Vizita s-a desfăşurat în oraşele Haga şi Breda.

Pe parcursul vizitei la Haga, Custodele Coroanei şi principele Radu au avut întâlniri la Crucea Roşie olandeză şi la Curtea Internaţională de Justiţie, iar apoi au vizitat Palatul Păcii.

La Institutul Clingendael din Haga, Custodele Coroanei a susţinut o conferinţă pe tema "România în Uniunea Europeană" şi a purtat un dialog cu participanţii la eveniment, iar în oraşul Breda, cei doi au fost oaspeţii Academiei Olandeze de Apărare.

Deplasarea în Regatul Ţărilor de Jos este a 12-a vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2019, după vizita principelui Radu la Istanbul (februarie), cea a principesei Maria la Bruxelles (februarie), a principelui Radu în Azerbaidjan (martie), vizitele Custodelui Coroanei şi principelui Radu în Franţa şi Danemarca (aprilie) şi Luxemburg (mai), vizita principesei Maria în taberele de refugiaţi sirieni din Turcia (mai), vizitele principelui Radu la Madrid (iunie), în Turcia (septembrie) şi vizitele principesei Maria în Marea Britanie şi Austria (septembrie).

Vezi și: Bilanţ regal la încheierea preşedinţiei României la Consiliul UE


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26