Curtea Supremă e ÎMPOTRIVA restricțiilor COVID-19. Amy Barrett, rol DECISIV în decizie

Judecătoarea Amy Barrett, numită de Trump la Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii, a avut un rol cheie în ultima decizie a instituției privitoare la COVID-19.

Curtea Supremă a SUA l-a blocat, miercuri seară, pe guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, de a impune din nou restricții de prezență în biserici, în zonele afectate puternic de noul coronavirus. Astfel, Curtea Supremă a decis, cu un vot de  5-4, să-i interzică lui Cuomo să-și pună în aplicare „Inițiativa Cluster”  împotriva lăcașelor de cult care au intentat procese și au contestat decizia.

Ordinul a fost, de asemenea, primul în care judecătoarea Amy Coney Barrett a jucat un rol decisiv. Barrett, care a fost cea de-a treia nominalizare a președintelui Trump la Curtea Supremă, s-a alăturat instanței pe 27 octombrie, după ce a câștigat confirmarea Senatului în urma morții judecătorului Ruth Bader Ginsburg.

Inițiativa lui Cuomo a vizat slujbele de rugăciune la unele sinagogi și biserici romano-catolice din Brooklyn și Queens, potrivit Bloomberg. În locurile cele mai afectate, care au fost desemnate drept zone roșii, statul a limitat participarea în biserici la 25% din capacitatea lor sau la maxim 10 persoane. Majoritatea a declarat că restricțiile încalcă libertatea religioasă din primul amendament, informează FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel