Curtea Supremă din SUA avertizează: Se încalcă aceste drepturi!

Samuel Alito, judecător al Curții Supreme din Statele Unite ale Americii, trage un semnal de alarmă. Iată ce spune acesta.

Samuel Alito, unul dintre cei 9 judecători ai Curții Supreme din Statele Unite ale Americii, avertizează asupra pericolelor pentru libertatea de exprimare și libertatea religioasă în discursul societății federaliste.

„Toleranța pentru opiniile opuse este acum redusă”, a precizat Alito într-un discurs virtual la o conferință a Societății Federaliste Conservatoare, în care a făcut referire la starea actuală a discursului în școlile de drept ale națiunii și în „comunitatea academică mai largă”.

Mulți absolvenți ai școlii de drept susțin că se confruntă cu „hărțuire” și „represalii” pentru orice punct de vedere care se îndepărtează „de ortodoxia școlii de drept”, a mai spus Alito. „În anumite zone, libertatea religioasă a devenit rapid un drept defavorizat. Pentru mulți astăzi, libertatea religioasă nu este o libertate prețuită. Adesea este doar o scuză pentru fanatism și nu poate fi tolerat chiar și atunci când nu există dovezi că cineva a fost rănit", a mai punctat acesta, precizează FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel