Curtea Supremă, alegere judecători. Radu Herjeu: Show-uri, făcute de mântuială

Bogdan Cotigă / 09 noi 2018 / 12:43 Salveaza PDF Comentarii
Radu Herjeu
Descriere foto: Radu Herjeu

Jurnalistul Radu Herjeu a ironizat modul în care președinta Curți Supreme, Cristina Tarcea, a realizat tragerea la sorți a completelor de judecată.     

"Ce ți-e și cu show-urile astea facute de mântuială. N-au avut și ei un moment artistic, ceva, o cântare, un dans, la extragerea televizată a judecătorilor!", a scris Herjeu pe Facebook. 

Alegere cu bilețele

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a organizat, vineri, în şedinţă publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completurilor de cinci judecători pentru anul 2018, după decizia Curţii Constituţionale. Este vorba de patru completuri de 5 judecători, două în materie penală şi două în materie civilă. Curtea Constituţională a admis, miercuri, o sesizare a premierului Viorica Dăncilă şi a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători. CCR a dispus că Instanţa supremă trebuie să ia de îndată măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, în sensul desemnării prin tragere la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri. Până la decizia CCR, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Instanţei supreme, respectiv şeful Secţiei civile sau penale. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22