Curtea Internațională de Justiție solicită Israelului să oprească ofensiva în Rafah

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Curtea Internațională de Justiție (CIJ) a ordonat Israelului să oprească ofensiva militară în orașul Rafah, din sudul Gazei.

Instanța supremă a Națiunilor Unite a declarat că situația umanitară din Rafah s-a „deteriorat și mai mult”, adăugând că ceea ce se întâmplă acolo este „dezastruos”, potrivit SkyNews.

Anterior, Africa de Sud a trimis o cerere de urgență către CIJ pentru a ordona Israelului să oprească atacul asupra Rafah.

Președintele CIJ, Nawaf Salam, a declarat: „Statul Israel va opri imediat ofensiva militară și orice altă acțiune în guvernoratul Rafah”.

De asemenea, instanța a ordonat Israelului să deschidă punctul de trecere Rafah dintre Egipt și Gaza pentru a permite intrarea ajutorului umanitar și a spus că Israelul trebuie să ofere accesul anchetatorilor pe teritoriul asediat și să raporteze despre progresul său în termen de o lună.

Ordinul a fost adoptat de un complet de 15 judecători din întreaga lume, cu un vot de 13-2, la care s-au opus doar judecătorii din Uganda și Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel