EXCLUSIV  Curtea de Conturi dublează despăgubirile. Ministrul Şova: Pierdem zeci de milioane de euro

Mihai Ciobanu / 06 iul 2018 / 10:00 Salveaza PDF Comentarii
Euro
Descriere foto: Euro

Teama unor funcţionari de a aplica o decizie duce la pagube uriaşe pentru statul român, în cazul litigiilor din marile contracte de infrastructură, afirmă Lucian Şova, ministrul Transporturilor. 

Excesul de zel sau chiar frica nejustificată a unor funcţionari şi oficiali ai statului costă România zeci de milioane de euro, penalităţi care trebuie plătite pentru simplul motiv că, deşi litigiile în ceea ce priveşte marile proiecte de infrastructură se judecă la Paris, românii - mai catolici decât Papa - mai judecă o dată aceeaşi cauză. Timp în care penalităţile curg.

Această situaţie a fost scoasă în evidenţă de Lucian Şova, ministrul Transporturilor, în cadrul unui interviu acordat DC News.

"Nenorocirea nu e că se judecă la Paris […] Ştiţi ce ne costă mai mult? Curtea de Conturi, legislaţia din România, ne obligă, deşi este o soluţie defavorabilă statului român la Paris, să mai parcurgem etape procesuale şi în România. La sentinţa de la metrou, de 47 milioane de euro, jumătate sunt penalităţi generate de componenta de contestaţii în instanţele româneşti şi aceasta fără a fi obligatoriu, se face din teama funcţionarului, a managerului, a directorului, de a aplica doar soluţia de la Paris", a declarat ministrul Lucian Şova. 

Urmăreşte declaraţiile lui Lucian Şova aici:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25