Curtea de Conturi, AUDIT la Ministerul Justiţiei. Ce a constatat despre banii cheltuiţi în starea de urgenţă

Curtea de Conturi a României a efectuat un audit de conformitate la Ministerul Justiției cu tema „Controlul modului de gestionare a resurselor publice pe perioada stării de urgență”,  pentru perioada 16.03-14.05.2020.

Pentru combaterea epidemiei generate de coronavirus, Ministerul Justiției a alocat  o sumă totală de 34.858.000 lei, atât pentru instanțele judecătorești, cât și pentru instituțiile aflate în subordine/coordonare (Spitalul Prof. Dr. Constantin Angelescu, Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu, Administrația Națională a Penitenciarelor- inclusiv pentru cele 6 penitenciare spital, Ministerul Justiției – aparat propriu, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, Direcția Națională de Probațiune, Autoritatea Națională pentru Cetățenie, Institutul Național de Expertize Criminalistice).

În urma verificărilor efectuate, Curtea de Conturi a concluzionat că utilizarea resurselor publice alocate pentru perioada stării de urgență, respectiv în perioada 16.03-14.05.2020, s-a realizat cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel