Curtea de Apel Constanța și Judecătoria Medgidia, evacuate de urgență după o amenințare la 112

Curtea de Apel Constanța și Judecătoria Medgidia, evacuate de urgență după o amenințare la 112 / Foto: Pixabay
Curtea de Apel Constanța și Judecătoria Medgidia, evacuate de urgență după o amenințare la 112 / Foto: Pixabay

Curtea de Apel Constanța și Judecătoria Medgidia au fost evacuate de urgență după o amenințare la 112.

UPDATE:

Pirotehniștii au stabilit că amenințarea cu bombă din județul Constanța a fost alarmă falsă, transmite Mediafax. Ca urmare, activitatea la Curtea de Apel Constanța și la Judecătoria Medgidia va fi reluată în scurt timp.

Cele două echipe de specialiști pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale au finalizat misiunea de la Curtea de Apel Constanța și la Judecătoria Medgidia. Nu au fost descoperite elemente de interes pirotehnic, astfel că, în cel mai scurt timp, activitatea va fi reluată, au anunțat reprezentanții Poliției.

Cele două instituții din județul Constanța au fost evacuate marți dimineață în urma amenințărilor lansate de un bărbat. Potrivit Poliției Constanța marți, în jurul orei 9.00 s-a primit un apel 112, de la un bărbat care a solicitat să se elibereze Curtea de Apel Constanța și Judecătoria Medgidia „întrucât se va întâmpla o nenorocire”. Autoritățile au luat decizia să evacueze clădirile, iar circulația în zonele învecinate a fost restricționată. Aproximativ 400 de persoane din ambele instituții au fost evacuate.

Știrea inițială:

Curtea de Apel Constanța și Judecătoria Medgidia au fost evacuate de urgență după o amenințare la 112, transmite Realitatea Plus. Sunt zeci de polițiști și jandarmi la fața locului, după ce un apel a fost dat la 112 prin care se anunța că o nenorocire se va întâmpla acolo.

Este o desfășurare de forță de amploare pentru că în aceste momente polițiștii și jandarmii, dar și specialiștii pirotehnici trebuie să verifice dacă amenințarea este sau nu reală. Un individ ar fi sunat la 112 și ar fi spus că urmează să se petreacă o nenorocire la Curtea de Apel Constanța și la Judecătoria Medgidia. Deocamdată sunt verificări în plină desfășurare pentru a se vedea ce se întâmplă acolo. Nu e prima oară când ne confruntăm cu astfel de amenințări, inclusiv în Capitală au fost de-a lungul timpului amenințări la Curtea de Apel București, iar la final s-a stabilit că a fost o alarmă falsă.

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București

Ultima dată Curtea de Apel București a fost asediată de forțele de ordine, după o alertă cu bombă în luna iunie. Autoritățile au fost sesizate atunci la 112 că în interiorul clădirii s-ar afla un dispozitiv exploziv. Echipajele SRI și pirotehniștii au fost fața locului și au făcut verificări. 

Alarma a fost dată la ora 12:30, iar forțele de ordine au intervenit imediat. În urma intervenției echipajelor specializate, Splaiul Unirii a fost blocat. Zona a fost delimitată și securizată, iar întreaga clădire a fost cercetată de pirotehniști pentru a verifica veridicitatea faptelor reclamate. La fața locului au ajuns echipaje de poliție, de jandarmerie, pompieri, pirotehniști pentru a asigura clădirea. 

Ulterior autoritățile au anunțat că alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă. Din clădire au fost evacuate aproximativ 1.600 de persoane. 

„Deși statistica spune că în peste 95% din cazuri este vorba despre alarme false și de persoane care telefonează doar pentru a-și rezolva niște interese personale cu astfel de amenințări, până când autoritățile nu verifică la fața locului despre ce este vorba, nu o pot trata cu lejeritate. Aici intervine fie serviciul pirotehnic al Poliției, fie, dacă lucrurile sunt mai grave și se confirmă o amenințare cu bomba, se apelează și la specialiștii Serviciului Român de Informații și am avut multe cazuri în care ambele echipe au intervenit.”, a declarat Radu Tudor la Antena 3. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel