Curtea de Apel Bucureşti, în pronunţare la contestaţia depusă de Sorina Pintea. Trăiește doar pe perfuzii

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Vineri dimineaţă, Sorina Pintea a fost adusă în instanţă fără cătuşe la mâini, iar şedinţa de judecată s-a desfăşurat cu uşile închise. Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare cu privire la contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă. 

După aproape două ore de dezbateri, unul dintre avocaţii săi, Viorel Mocanu, a declarat că Sorina Pintea a negat în sala de judecată acuzaţia care i se aduce şi a solicitat înlăturarea de la dosar a mai multor probe, deoarece ar fi fost obţinute nelegal de anchetatori.

”În mod ferm, neagă acuzaţia care îi este adusă. S-a solicitat înlăturarea mai multor mijloace de probă ca fiind obţinute în mod nelegal şi chiar şi acel flagrant (...). Apărarea a solicitat revocarea măsurii arestării preventive, fără o altă măsură, şi în subsidiar luarea măsurii controlului judiciar, care să fie suficientă, pentru a putea ca doamna Pintea să meargă să se interneze direct în spital” a spus avocatul Viorel Mocanu.

Trebuie să mănânce doar prin perfuzie

”Solicitarea domniei sale nu este de a se duce acasă, chiar dacă o aşteaptă copiii, ci de a se interna, pentru a putea fi tratată de cadrele medicale, fără a avea frică că vor avea repercusiuni dacă îi vor face analizele în mod corect şi fără să fie tratată sub momentul tensiunii şi presiunii (...) Nu a putut să mănânce, nu poate în continuare să mănânce, pentru că suferă de acea disfagie, dacă nu greşesc medical, ceea ce nu îi permite să înghită nimic. Trebuie să mănânce doar prin perfuzie, lucru care nu s-a întâmplat', a spus avocatul. Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' din Baia Mare, judeţul Maramureş, este acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, scrie Agepres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel