Curtea de Apel Bucureşti, DECIZIE privind cererea de extrădare a preşedintelui Şcolilor Lumina din România, Fatih Gursoy

Curtea de Apel Bucureşti a dat o decizie cu privire la cererea autorităţilor din Turcia despre extrădarea preşedintelui Şcolilor Lumina din România, Fatih Gursoy. 

Decizia nu este definitivă. Marţi dimineaţă, Fatih Gursoy a fost ridicat de poliţişti în baza unui mandat de extrădare emis de autorităţile de la Ankara, informa un comunicat de presă al Şcolilor Lumina. Potrivit unor surse din Poliţie, Fatih Gursoy a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi lăsat ulterior în libertate, ulterior prezentându-se la Curtea de Apel Bucureşti în vederea judecării cererii statului turc.

'Preşedintele Şcolilor Lumina, în vârstă de 50 de ani, se află în România din 2011 şi are acte de şedere pe termen lung, valabile până în 2022. În cursul zilei de astăzi, Fatih Gursoy urmează să fie dus la Curtea de Apel, unde se va judeca mandatul de extrădare', se arată în comunicat. O profesoară de engleză de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, Zeynep Buşra Şen, a fost, de asemenea, ridicată de acasă, pe 18 decembrie, în baza unui mandat de extrădare, care a fost respins ulterior de Curtea de Apel, se aminteşte în comunicat.

'Este încă un abuz al autorităţilor turce, care continuă să îi vâneze peste tot în lume pe opozanţii regimului dictatorial al lui Erdogan. (...) Lumina Instituţii de Învăţământ respinge cu fermitate atitudinea autorităţilor de la Ankara, care au început o adevărată vânătoare a reprezentanţilor Şcolilor Lumina, a căror activitate este legată doar de activitatea educaţională. Ne exprimăm, de asemenea, toată încrederea în instituţiile statului român, care respectă drepturile şi libertăţile cetăţenilor', se susţine în comunicatul Şcolilor Lumina, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel