Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Curtea de Apel Bucureşti: Certificatul de urbanism pentru proiectul minier de la Roşia Montană este valid şi legal

[] []

31 mai 2011 / 17:01
ROSIA MONTANA - UTILAJE
ROSIA MONTANA - UTILAJE

Curtea de Apel Bucureşti a confirmat valabilitatea certificatului de urbanism referitor la proiectul minier de la Roşia Montană, se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, de către Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).

Astfel, decizia instanţei este una definitivă şi irevocabilă, confirmând validitatea certificatului de urbanism nr. 87/2010 şi, în acelaşi timp, respingând cererea de suspendare a documentului emis către RMGC înaintată de către două ONG-uri, transmite Agerpres.

Acesta este cea de-a zecea decizie favorabilă obţinută de către investitorul de la Roşia Montană în ultimele 15 luni. La sfârşitul săptămânii trecute, Tribunalul Cluj a respins cererea înaintată de către Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu şi Asociaţia Alburnus Maior de suspendare a hotărârii Consiliului Local nr. 1/2009 (HCL 1/2009) cu privire la planul de urbanism general (PUG) al comunei şi planul de urbanism zonal (PUZ) pentru Zona de dezvoltare industrială Roşia Montană.

În consecinţă, atât Certificatul de Urbanism, cât şi documentaţia PUZ şi PUG sunt în vigoare şi perfect aplicabile.

RMGC este o companie înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, în care acţionari sunt compania minieră de stat Minvest Deva - cu 19,31 %, Gabriel Resources - cu 80,46% şi alţi acţionari minoritari - cu 0,23%. Potrivit oficialilor companiei, la Roşia Montană ar urma să fie dezvoltată cea mai modernă mină din România, propunându-şi să extragă aproximativ 300 de tone de aur şi 1.400 tone de argint, echivalentul a 20.000 de lingouri.

La jumătatea lunii septembrie 2010, RMGC a anunţat reînceperea procedurii de evaluare a proiectului minier şi salută decizia membrilor Comitetului de Analiză Tehnică /CAT/ de a relua procedura de analiză a raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru Proiectul Roşia Montană.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25