Curtea de Apel Bucureşti a suspendat HG prin care s-au redus pensiile speciale

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au decis, vineri, suspendarea Hotărârii Guvernului 737/2010 prin care s-au redus pensiile grefierilor pensionari, după ce Asociaţia Naţională a Pensionarilor din serviciul Auxiliar de Specialitate al instanţelor Judecătoreşti şi al Parchetelor a cerut judecătorilor acest lucru.

În urmă cu o săptămână, CAB) a amânat pronunţarea în procesul în care aproximativ două sute de foşti grefieri de la instanţele bucureştene au cerut anularea HG 737/2010, respectiv suspendarea acesteia, prin care le erau reduse pensiile, informează Mediafax. Vineri, CAB a admis cererea de suspendarea a efectelor acestei hotărâri până la finalizarea acţiunii (de anulare a HG 737), caz în care Guvernul poate formula recurs, la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie.

Săptămâna trecută, avocatul grefierilor pensionari, Victor Ciorbea, susţinea, în faţa instanţei, că în cadrul Asociaţiei Naţionale a Pensionarilor din serviciul Auxiliar de Specialitate al instanţelor Judecătoreşti şi al Parchetelor, sunt înregistraţi 271 de membrii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel