Curtea de Apel București a respins cererea de recuzare depusă de Mariana Rarinca

Curtea de Apel Bucureşti a respins, luni, cererea de recuzare formulată de Mariana Rarinca împotriva celor doi magistraţi din completul care analizează contestaţia în anulare a DNA în cazul deciziei de achitare a acesteia.

Completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti a luat în discuţie, luni, contestaţia formulată de DNA, prin care solicită anularea deciziei de achitare a Marianei Rarinca, în dosarul în care a fost acuzată de şantajarea preşedintei ICCJ, Livia Stanciu.

Citește și: Dosar MARIANA RARINCA. CAB a admis în principiu judecarea contestației DNA

La începutul şedinţei de judecată, Mariana Rarinca a formulat o cerere de recuzare a judecătorului Dorel Matei şi a colegului său de complet. Ea a arătat în cerere că preşedintele de complet este lipsit de imparţialitate şi că cel de-al doilea judecător nu a fost distribuit aleatoriu, aşa cum prevede regulamentul de organizare internă a instanţei.

Un alt complet de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti a soluţionat cererea Marianei Rarinca, solicitarea fiind în final respinsă, astfel că dosarul este judecat în continuare de acelaşi complet. După reluarea discuţiilor din dosar, instanţa a audiat-o pe Mariana Rarinca.

La termenul de luni este prezentă și șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, pentru a da declaraţii în acest dosar. 

În 28 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a decis că este admisibilă în principiu contestaţia în anulare făcută de procurorii DNA în cazul deciziei de achitare a Marianei Rarinca, acuzată de şantajarea Liviei Stanciu.

Vezi și: ȘANTAJ la ÎCCJ: Femeia acuzată că a şantajat-o pe Livia Stanciu, achitată definitiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel