Cursuri speciale pentru liceeni. Ce vor învăța elevii, la școală

Ema Apostu / 23 oct 2018 / 20:46 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Pentru a dezvolta spiritul de afaceri printre elevi, Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) va organiza cursuri de educaţie antreprenorială în licee din toată ţara, a declarat, marţi, secretarul de stat Paula Pîrvănescu.

Secretarul de stat a precizat că acesta este un proiect pe care ministerul şi-a propus să-l realizeze în perioada imediat următoare cu scopul de a dezvolta şi a îmbunătăţi mediului de afaceri din ţară, persoane cu pregătire în domeniu urmând să le predea copiilor lecţii despre cum să înfiinţeze şi să gestioneze o firmă.

"Acum suntem la faza de semnare a unui protocol prin care, noi, ministerul, vom face la nivel de licee, în toată ţara, informarea a tot ceea ce înseamnă partea de business, adică de la momentul înfiinţării societăţii până când reuşeşti, într-adevăr, să ajungi la o cifră de afaceri stabilită şi la un proiect. Este, practic, educaţie antreprenorială pe care o vom face cu ajutorul unor persoane care nu vor fi plătite, dar care vin în parteneriat cu noi", a adăugat secretarul de stat din cadrul MMACA.

Paula Pîrvănescu s-a aflat, marţi, la Râmnicu Vâlcea pentru a participa la o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri locali pe tema programului Start-Up Nation 2018, ce va fi lansat în curând.

Ea a spus că este mulţumită de modul în care s-a desfăşurat acest program, până acum, în cadrul lui fiind înfiinţate aproape 8.500 de firme, care, la rândul lor, au generat 18.000 de locuri de muncă, cele mai multe - 14.000 - pentru tinerii absolvenţi, şomeri şi persoanele din zonele defavorizate.

De asemenea, o jumătate dintre antreprenorii care au obţinut grantul de până la 200.000 de lei de la stat anul trecut sunt tineri cu vârste între 18 şi 30 de ani, arată o statistică realizată de băncile partenere în acest program al Guvernului, care urmăreşte stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii în ţară.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26