Cursuri speciale pentru liceeni. Ce vor învăța elevii, la școală

Pentru a dezvolta spiritul de afaceri printre elevi, Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) va organiza cursuri de educaţie antreprenorială în licee din toată ţara, a declarat, marţi, secretarul de stat Paula Pîrvănescu.

Secretarul de stat a precizat că acesta este un proiect pe care ministerul şi-a propus să-l realizeze în perioada imediat următoare cu scopul de a dezvolta şi a îmbunătăţi mediului de afaceri din ţară, persoane cu pregătire în domeniu urmând să le predea copiilor lecţii despre cum să înfiinţeze şi să gestioneze o firmă.

"Acum suntem la faza de semnare a unui protocol prin care, noi, ministerul, vom face la nivel de licee, în toată ţara, informarea a tot ceea ce înseamnă partea de business, adică de la momentul înfiinţării societăţii până când reuşeşti, într-adevăr, să ajungi la o cifră de afaceri stabilită şi la un proiect. Este, practic, educaţie antreprenorială pe care o vom face cu ajutorul unor persoane care nu vor fi plătite, dar care vin în parteneriat cu noi", a adăugat secretarul de stat din cadrul MMACA.

Paula Pîrvănescu s-a aflat, marţi, la Râmnicu Vâlcea pentru a participa la o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri locali pe tema programului Start-Up Nation 2018, ce va fi lansat în curând.

Ea a spus că este mulţumită de modul în care s-a desfăşurat acest program, până acum, în cadrul lui fiind înfiinţate aproape 8.500 de firme, care, la rândul lor, au generat 18.000 de locuri de muncă, cele mai multe - 14.000 - pentru tinerii absolvenţi, şomeri şi persoanele din zonele defavorizate.

De asemenea, o jumătate dintre antreprenorii care au obţinut grantul de până la 200.000 de lei de la stat anul trecut sunt tineri cu vârste între 18 şi 30 de ani, arată o statistică realizată de băncile partenere în acest program al Guvernului, care urmăreşte stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii în ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel