Cursuri gratuite de limba chineză. Unde sunt predate

Elevi de la mai multe şcoli din judeţ, atât cu predare în limba română, cât şi cu predare în limba maghiară, participă şi în acest an şcolar la cursuri gratuite de limba şi literatura chineză, în cadrul Programului "Confucius", derulat în Harghita pentru al patrulea an consecutiv.

Coordonatoarea Programului "Confucius", inspectorul şcolar pentru programe educaţionale Aurora Panaite, a declarat că din anul 2015, de când au început aceste cursuri, peste 500 de elevi harghiteni au participat la program şi au obţinut atestate lingviste, recunoscute de Ministerul Educaţiei.

În acest an, programul se derulează în 11 unităţi şcolare din Harghita, cursurile de limba chineză fiind ţinute de două voluntare trimise de Institutul "Confucius", care funcţionează pe lângă Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. Voluntarele sunt studente care îşi fac masterul la Universitatea Lingvistică din Beijing. Inspectorul Aurora Panaite a precizat că aceste cursuri sunt primite cu mult interes şi entuziasm de elevi, atât liceeni, cât şi cei de la şcolile gimnaziale.

"După ce termină cursurile, elevii pot comunica la nivel de dialog simplu în chineză, dar ceea ce este foarte important este că au cunoştinţe bogate despre cultura şi civilizaţia chineză, înţeleg Orientul şi capătă deprinderi de lucru manual în stil chinezesc. Un alt beneficiu este că totul se întâmplă în limba engleză, iar copii pot, în acest fel, să îşi exerseze şi comunicarea în limba engleză", a explicat Aurora Panaite.

Aceasta a adăugat că, în fiecare an, în cadrul programului "Confucius" se oferă posibilitatea elevilor care doresc să cunoască cultura şi civilizaţia chineză şi să-şi aprofundeze cunoştinţele de comunicare, să meargă într-o tabără în China, care durează două săptămâni şi care este finanţată parţial de Institutul Confucius.

Bursă de studii

De asemenea, elevii care obţin nivelul trei de cunoaştere a limbii chineze au posibilitatea de a solicita bursă de studii universitare în China. Aurora Panaite a spus că, în Harghita, deja sunt copii care au obţinut nivelul doi de cunoaştere a limbii chineze.

În context, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Harghita, Cristinel Glodeanu, a apreciat faptul că elevii manifestă interes pentru a învăţa limba chineză şi a dobândi abilităţi de comunicare şi a dat exemplul faptului că, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Anului Nou Chinezesc, aceştia au susţinut un program artistic exclusiv în limba chineză.

"Este un lucru bun că, pe lângă celelalte limbi pe care le studiază în şcoală, elevii au oportunitatea de a învăţa şi limba chineză şi a dobândi informaţii despre cultura şi civilizaţia chineză, ceea ce înseamnă o deschidere spre Orient. Consider că, în acest program, costurile sunt foarte mici faţă de oportunităţile de care beneficiază elevii, participând la cursuri şi obţinând atestate lingvistice", a arătat Cristinel Glodeanu.

Programul "Confucius" din Harghita este finanţat de Institutul Confucius şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy