Cursuri de sănătate emoțională pentru copii. Rafila, provocare pentru Cîmpeanu: Să declanșăm o acțiune la nivel național / VIDEO

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Alexandru Rafila a fost prezent la Forumul Național organizat de Salvați Copiii România, cu ocazia zilei de 1 iunie, unde a vorbit despre necesitatea ca cei mici să beneficieze de cursuri de sănătate emoțională.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit despre educația copiilor și a spus că ar trebui să existe cursuri de sănătate emoțională în școli. Acesta a lansat o provocare la adresa ministrului Sorin Cîmpeanu să înceapă o campanie în acest sens:

„Ar trebui să facem cursuri, și mulți care sunt în politică sau în funcții de decizie ar trebui să facă cursuri de sănătate emoțională pentru că atunci când iei o decizie trebuie să te gândești la impactul deciziilor tale asupra modului în care funcționează societatea și asupra emoției, afectivității care trebuie să existe în comunități”, a spus Rafila în fața mai multor copii.

„De foarte multe ori conflictele între copii sau între copii și adulți sunt din cauza imperfecțiunii, dacă vreți, a acestei componente emoționale. De multe ori nu vrem să vorbim despre trăirile noastre și avem foarte multe de făcut în domeniul ăsta. Nu necesită niște resurse extraordinare, ci bună credință și înțelegere. Și o pregătire a cadrelor didactice”, a adăugat ministrul Sănătății.

„Îl provocăm și pe ministrul Cîmpeanu cu această ocazie. 1 iunie 2022 să fie ziua în care declanșăm o acțiune de sprijin la nivel național de introducere a cursurilor de sănătate în școli. Trebuie să începem să formăm cadre didactice”, a mai spus Alexandru Rafila.

Mesajul premierului Ciucă de Ziua Copilului: Suntem datori să le oferim șansa să trăiască într-o societate care îi respectă

Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis,  miercuri, de 1 iunie, un mesaj copiilor, cărora le spune  că Guvernul va interveni pentru a le oferi șansa să trăiască într-o societate care le poartă de grijă, îi respectă și le acordă oportunități egale.

"Le spunem astăzi la mulți ani copiilor, știind, ca adulți, că Educația este cel mai frumos dar pe care li-l putem oferi!  Accesul la educație – a spiritului și a minții, a discernerii între bine și rău, între adevăr și minciună, - este sursă și resursă pe care se va fundamenta adultul în echilibrul cu sine și cu ceilalți.  Educația schimbă destine, consolidează societatea, dezvoltă națiunea! Este temelia unui viitor mai bun.

Copiii de astăzi vor face față mai bine ca adulți transformărilor sociale dinamice și situațiilor de viață mereu în schimbare dacă îi vom educa să fie deschiși noilor perspective, să accepte și să respecte diversitatea, să fie solidari și empatici (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel