EXCLUSIV  Cursă TAROM, interceptată de avioane de luptă maghiare. Informații de CULISE

Avioane militare ungare au fost ridicate vineri de la sol pentru a intercepta un avion de pasageri care intrase în spațiul aerian al Ungariei fără a anunța acest lucru în prealabil.

Conform surselor DC News, cursa Munchen (Germania) - Sibiu (România), pentru o perioadă scurtă de timp, nu a putut comunica cu solul din cauza unor condiții meteo deosebite.

Este o procedură internațională ca atunci când o aeronoavă nu răspunde o perioadă mai lungă, din spațiul aerian internațional respectiv se ridică aeronave militare. Astfel, Ungaria a ridicat avioane de asistență pentru că aeronava TAROM nu comunica cu solul.

UPDATE 17:15. Iată poziția oficială a TAROM:

"Din cauza nerealizării comunicării între sol, în spaţiul aerian al Ungariei, şi aeronava TAROM, care efectua zborul Munchen Sibiu Bucureşti (ROT 316), autorităţile din acest stat au decis ridicarea unui avion militar pentru escortă. Comandantul aeronavei TAROM a fost recepţionat atât de alte staţii de la sol (din alte state), cât şi de către pilotul militar", spun oficialii TAROM. 

Potrivit acestora, având în vedere reglementările internaţionale în vigoare, autorităţile ungare au decis ridicarea acestui avion pentru realizarea unui control vizual cu piloţii TAROM, după care avionul militar s-a întors la bază. 

"Pasagerii TAROM nu au fost niciun moment în pericol, fiind o procedură standard. Cauza nerealizării comunicaţiei dintre aeronava şi sol se investighează în acest moment, atât de autorităţile din România, cât şi din Ungaria", se mai arată în răspunsul operatorului aerian. 

Ministerul Apărării ungar a anunţat, potrivit MTI, că mai multe avioane militare ungare au fost ridicate vineri de la sol pentru a intercepta un avion de pasageri care intrase în spaţiul aerian al Ungariei fără a anunţa acest lucru în prealabil. 

VEZI AICI ȘTIREA INIȚIALĂ.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel