CURS BNR, 6 ianuarie 2022. Anunțul zilei despre LEU, EURO, DOLAR, FRANC, LIRĂ

Sunt informațiile momentului de pe piața valutară. 

Banca Națională a României a transmis cursul valutar al zilei, 6 ianuarie 2022, valabil pentru toate tranzacțiile de vineri, 7 ianuarie 2022.

EURO a ajuns astăzi la 4,9431, după o scădere cu 0,0029 față de LEU, conform cursului BNR. 

Și în fața dolarului american, leul câștigă teren. 4,3708 este valoarea raportată a unui dolar SUA, după o scădere cu 0,0031 lei. 

Francul elvețian a scăzut la 4,7587 lei, scăderea fiind cu 0,0198 lei. 

Lira sterlină a ajuns la 5,9135, scăderea fiind de 0,0063 lei. 

Și noua liră turcească continuă să scadă. Astăzi, 6 ianuarie 2022, a ajuns la 0,3187 lei, după o scădere cu 0,0082 lei. 

Leva bulgărească a ajuns la 2,5273 lei, și ea înregistrând o scădere cu 0,0015 lei. 

Gramul de aur este la nivelul 253,1450 lei. Scăderea de astăzi este de 2,5568 lei. 

Profesorul de economie Mircea Coșea avertiza, pentru DCNews, că ”Pentru 2022, le-aș recomanda oamenilor să conștientizeze faptul că am intrat în criză. Toată omenirea a intrat în criză. Nu e numai o criză pandemică, e o criză economică, ce s-a amplificat printr-o inflație foarte puternică, prin apariția primelor semne ale unei crize energetice și alimentare. România nu va scăpa de aceste efecte ale crizei globale, iar asta înseamnă un 2022 foarte complicat, foarte greu. (...) O să fie rău! Este greu să avem o predictibilitate cât de rău va fi, pentru că, în această situație, anumite țări au reușit să aibă o politică economică orientată în așa fel încât efectele crizei globale au fost atenuate. Mă refer la țările din Europa care au aplicat niște măsuri economice ce au redus costul facturilor la populație. 

(...)

În general, oamenii trebuie să înțeleagă faptul că nu e un an în care să iei credite în valută, nu e un an în care să faci cheltuieli pentru investiții în casă. Trebuie să se pună bani pentru ceea ce se va întâmpla cu prețurile utilităților, în special după luna martie 2022, când ele vor crește foarte mult în România.

Economiile trebuie păstrate doar în moneda națională. Nu știm ce se va întâmpla cu acest curs și, în plus, din punct de vedere personal, nu cred că este bine să se investească în criptomonede în această perioadă, pentru că va exista o lipsă totală de predictibilitate și pe această piață”. 

Vezi mai mult aici

Citește și: EXCLUSIV  De ce trebuie păstrate economiile doar în LEI. Prof. Coșea anunță SCHIMBĂRI. Ce se întâmplă cu EURO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel