Curiozitate sau inconştienţă? Zeci de turişti au hrănit urşii de pe marginea drumului din zona Barajului Vidraru

Inconştienţă fără margini a unor turişti aflaţi aproape de barajul Vidraru. Aceştia au oprit maşinile rând pe rând pentru a fotografia doi urşi veniti la marginea drumului în căutare de hrană, anunţă antena3.ro. 

În orice moment exista riscul ca oamenii să fie atacaţi de animalele sălbatice. Un trecător le-a atras atenţia asupra pericolelor, aşa că turiştii s-au urcat înapoi în maşini şi-au văzut de drum. 

"Ştiţi că dacă vă atacă, ursul e vinovat, nu dumneavoastră, nu? Şi o să îl omoare!", le-a spus trecătorul celor opriţi să hrănească animalele. 

Cetatea Poenari, închisă din cauza urşilor 


"În contextul creşterii numărului de urşi în zona Arefu - Cetatea Poenari - Vidraru, pentru a nu fi puse în pericol vieţile turiştilor care doresc să viziteze Cetatea Poenari, Consiliul Judeţean Argeş, prin Muzeul Judeţean Argeş, a decis închiderea Cetăţii. Din păcate, sunt semnale că turiştii şi anumiţi agenţi economici ignoră pericolul reprezentat de prezenţa animalelor sălbatice, riscurile la care se expun astfel putând fi extrem de mari, chiar cu preţul vieţii. Măsura închiderii Cetăţii nu a fost uşoară, Consiliul Judeţean Argeş, prin Muzeul Judeţean Argeş, punând mai presus de orice integritatea şi siguranţa turiştilor, asumându-şi pierderile materiale, de aproape 2 miliarde de lei, precum şi de imagine cauzate de această măsură radicală. Nu discutăm şi nu negociem siguranţa turistului", a precizat preşedintele CJ Argeş, Dan Manu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel