Curieri români din Germania, arestați pentru numeroase furturi din colete

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kampus Production)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kampus Production)

Trei curieri români din Germania au fost arestați după ce au furat de peste 20 de ori din coletele clienților.

După mai multe cazuri de furt de colete începând din 19 septembrie de la un subcontractor al unei mari companii de curierat, trei suspecţi au fost arestaţi vinerea trecută într-un hotel din Korntal-Munchingen, landul Baden-Wurttemberg, scrie Rador, citând Ziarul Românesc.

Potrivit primelor investigaţii, o femeie de 27 de ani şi doi bărbaţi de 22 şi 23 de ani, care erau angajaţi ca şoferi, ar fi deschis pachete şi ar fi sustras conţinutul în cel puţin 20 de cazuri. Furturile au fost depistate după numeroase reclamaţii ale clienţilor cu privire la pachetele nelivrate.

În cadrul unei percheziţii în camerele de hotel ale suspecţilor şi în două dintre autovehiculele pe care le foloseau, au fost găsite şi confiscate numeroase aparate electrice, articole de îmbrăcăminte şi articole de igienă, precum şi alte pachete parţial deschise.

Amploarea exactă a furtului şi valoarea pagubelor materiale suferite nu sunt încă cunoscute şi fac obiectul investigaţiilor anchetatorilor din Korntal-Munchingen.

Cei trei suspecţi, cetăţeni români, au fost duşi sâmbătă în faţa unui magistrat de la Tribunalul Regional din Stuttgart la cererea Parchetului din Stuttgart. Acesta a decis arestarea celor trei români şi închiderea lor în penitenciar.

Citește și:

Românii cumpără case în Spania. Ce plafon de preţ au

Achiziţia de locuinţe în Spania de către cumpărători străini se redresează puternic după doi ani de pauză, cauzată de pandemie.

Aceasta este concluzia unui studiu, citat de Rador. 

Acelaşi studiu dezvăluie că două oraşe din Canare apar pe lista preferatelor pentru a cumpăra o casă pentru oameni din alte ţări.

Germanii şi românii, interesaţi de case în Insulele Canare

Portalul imobiliar s-a concentrat pe operaţiunile cumpărătorilor străini tradiţionali de pe piaţa imobiliară spaniolă. Aceştia provin din Germania, Franţa, Maroc, Marea Britanie, România şi Suedia.

Datele referitoare la al doilea trimestru al acestui an arată că Insulele Baleare sunt locaţia aleasă de germani pentru a cumpăra o reşedinţă.

Palma de Mallorca conduce preferinţele germanilor: 45% dintre cumpărători caută case sub 300.000 de euro.

În lista străinilor care doresc să cumpere o casă în oraşele din Canare apare Alajeró, în La Gomera.

Potrivit idealista, 52% din vizitele pe care le primesc cu intenţia de a cumpăra în Insulele Canare sunt centrate în acea localitate, în principal de către cetăţeni germani. Pe listă apare un alt oraş situat în La Gomera, Valle Gran Rey. 57% din vizitele care vin pe acel portal se fac cu ideea de a putea achiziţiona o proprietate în Insule. În total, printre cele 20 de locuri preferate, două sunt oraşe din Canare. Şi Puerto de la Cruz este un alt oraş dintre cele mai căutate. Desigur, întotdeauna cu un preţ mai mic de 300.000 de euro.

Ce case vor românii să cumpere

Românii care caută o casă în Spania sunt concentraţi în zonele de coastă. Preferate sunt Santa Cruz de Tenerife, Castellón de la Plana, Oropesa del Mar, Málaga şi Arona.

Potrivit studiului, românii se concentrează pe locuinţe sub 300.000 de euro.

Căutările de case între 300.000 şi 600.000 de euro se remarcă şi ele, aşa cum se întâmplă în Santa Cruz de Tenerife, Castellón de la Plana şi Oropesa del Mar. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel