Sănătatea poate fi afectată grav în urma folosirii îndelungate a cuptorului cu microunde, potrivit HealthyFoodHouse.com.
Cuptorul cu microunde dispune de un magnetron, tub în care electronii sunt afectați de câmpurile magnetice, producându-se radiații de microunde la circa 2450 MHz. Acestea interacționează cu moleculele din alimente, care își schimbă polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. În cazul microundelor, această schimbare are loc de milioane de ori pe secundă.
Potrivit sursei citate, acestea sunt efectele pe care cuptoarele cu microunde le au asupra mâncării:
Degradează mâncarea
Radiațiile distrug și deformează moleculele din alimente, creând compuși radioactivi periculoși
Un studiu desfășurat în Statele Unite a arătat că persoanele care au consumat legume încălzite sau gătite la microunde au experimentat:
- Scădere a numărului de globule albe;
- Scăderea a nivelului hemoglobinei;
- Creștere a numărului de leucocite;
- Creștere rapidă a nivelului colesterolului;
[citeste si]
Cei care consumă în mod frecvent mâncare preparată la microunde s-ar putea confrunta cu următoarele probleme:
- Sistem imunitar slăbit;
- Rezistență scăzută la infecții virale și bacteriene;
- Cataractă;
- Cancer;
Sursa:doctorulzilei.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News