Urmărește emisiunea live


Cuplu cu bebeluș de opt luni, salvați de salvamontiști în masivul Ceahlău

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Salvamontiștii au acționat în masivul Ceahlău pentru a salva un cuplu din București și un bebeluș de opt luni.

Un bărbat și o femeie din București, care aveau cu ei un bebeluș de 8 luni, au fost recuperați de salvamontiștii nemțeni, sâmbătă, dintr-o zonă viscolită a masivului Ceahlău. Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat că tinerii au urcat pe traseul „Lutu Roşu”, iar în zona „Detunatele” au fost expuși viscolului.

„Cei doi turişti au ajuns într-o zonă expusă la viscol unde temperatura resimţită era de minus 10 grade Celsius.

Au găsit pe unul dintre indicatoare numărul Dispeceratului Naţional Salvamont şi au solicitat ajutor. Un salvamontist din echipa care a ajuns la ei a luat bebeluşul şi i-a aplicat patch-uri termice.

Cei trei au fost transportaţi în siguranţă la Cabana Dochia. Nici măcar nu aveau cazare şi am vorbit noi cu proprietarul cabanei pentru a le oferi cazare”, a declarat, pentru Agerpres, Raul Papalicef.

Cei doi soţi, în vârstă de 25 ani, şi copilul lor vor înnopta la Cabana Dochia, iar duminică, în funcţie de condiţiile meteorologice, salvamontiştii vor hotărî dacă pot coborî la Izvorul Muntelui, potrivit Digi24

Rânca: Drumul Național este acoperit cu zăpadă. Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire

Potrivit drumarilor, din cauza viscolului de noaptea trecută, DN 67C este acoperit, parțial, cu un strat de 1-2 centimetri de zăpadă tocată.

Utilajele acționează permanent pentru curățarea părții carosabile și asigurarea circulației în condiții de siguranță, spun cei de la DRDP Craiova.

Sâmbătă dimineața, vântul suflă în rafale puternice în special în zona kilometrului 34, la ieșirea din Rânca spre Transalpina.

Autoritățile le recomandă șoferilor care vor să meargă la munte să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante și să nu parcheze pe marginea drumului, împiedicând astfel utilajele de deszăpezire, transmite Mediafax.

Ceață densă și polei în Transilvania. Avertizare pentru şoferi

Meteorologii au instituit cod galben de ceață în mai multe zone ale județului Bistriţa-Năsăud. În regiunile vizate se poate forma polei, avertizează specialiștii. Avertizarea de tip cod galben este valabilă pe parcursul dimineții.

Meteorologii vorbesc despre ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului. Zonele vizate sunt Bistrița, Năsăud, Feldru, Teaca, Nimigea, Rebrișoara, Dumitra, Livezile, Șintereag, Șieu-Măgheruș, Șieu, Budacu de Jos, Șieu-Odorhei, Mărișelu, Galații Bistriței și Cetate, transmite Mediafax (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel