Cununii civile cu maximum 10 persoane în sală. Decizia unui primar

Starea civila. Cununii civile.
Starea civila. Cununii civile.

Un primar din România limitează organizarea cununiilor civile. Acestea se fac doar în cursul săptămânii și cu maximum 10 persoane. 

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, nu mai vrea cununii civile organizate sâmbăta şi duminica, în această perioadă în care se iau măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus, şi spune că va limita numărul de persoane care vor avea acces în sala de cununii de la Palatul Culturii la maximum zece, scrie Agerpres. 

"Nu vor fi admise în sală mai mult de zece persoane, iar ceea ce se programează de acum înainte se programează exclusiv în zilele de lucru şi exclusiv între nişte ore pe care le vom stabili în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Adică nu mai aduc pe nimeni sâmbătă după-masă, să tragă un chef acolo, pe terasă (la Palatul Culturii - n.r.), pentru că nu asta este conjunctura actuală", a declarat joi Ovidiu Creţu.

Piețele rămân deschise 

În ceea ce priveşte pieţele din municipiul Bistriţa, edilul consideră că acestea pot rămâne deschise, dacă numărul de clienţi ce vor avea acces simultan va fi limitat la 50, considerând că astfel dă posibilitatea populaţiei să se alimenteze cu produsele de care are nevoie şi oferă o şansă comercianţilor să îşi limiteze posibilele pierderi financiare.

"Cel puţin în prima etapă nu vom închide pieţele, dar lucrurile pot să evolueze oricum. În pieţele din Bistriţa se poate trăi, se poate sta, dacă lucrurile sunt ţinute sub control. Cei care nu îşi mai găsesc locuri în pieţe din judeţ sau din alt judeţ nu îi primim la Bistriţa, dar, aşa cum este un hipermarket deschis, nu văd de ce nu ar fi deschisă şi o piaţă. (...) Este firesc să nu lăsăm ca în piaţă să nu intre, simultan, să spunem, 200 de oameni; să verificăm să fie numai 50. Va fi Poliţia Locală, vor fi cei care răspund de administrarea pieţelor, dacă va fi cazul vom contracta firme care să poată să asigure securitatea, astfel încât să ţinem oamenii la un metru distanţă", a explicat Ovidiu Creţu.

Și târgul local va continua să funcționeze

Primarul Bistriţei spune că inclusiv târgul organizat în fiecare sâmbătă lângă Biserica Evanghelică, la care vin producători locali din întreg judeţul, va continua să funcţioneze.

Ovidiu Creţu a adăugat că accesul cetăţenilor va fi limitat şi în alte clădiri administrative, cum ar fi Taxe şi impozite şi Evidenţa populaţiei, astfel încât să nu existe aglomerări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel