Cunoscutul jurnalist sportiv Grant Wahl a murit în Qatar, la doar 48 de ani

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Jurnalistul Grant Wahl a murit la Cupa Mondială 2022, în Qatar, au anunțat rudele acestuia.

Grant Wahl, un jurnalist sportiv american foarte cunoscut, care a fost reţinut recent în Qatar pentru că purta un tricou curcubeu în timpul unui meci de la Cupa Mondială 2022, a murit vineri la Doha, au anunţat soţia sa şi Federaţia americană de fotbal, informează AFP, conform Agerpres.

Wahl, în vârstă de 48 de ani, a lucrat pentru celebra revistă Sports Illustrated ca specialist în fotbal, înainte de a se alătura postului de televiziune CBS Sports în 2021. El a murit în timpul meciului dintre Argentina şi Olanda, disputat vineri în sferturile de finală ale Mondialului din Qatar, câştigat de sud-americani la loviturile de departajare.

Cauza decesului, un atac de cord



Potrivit postului american de radio NPR, Wahl s-a prăbuşit în tribuna rezervată presei, când meciul se apropia de final. Personalul medical i-a acordat primul ajutor, înainte de a-l transporta pe targă. Cauza decesului a fost se pare un atac de cord, conform ziarului american The Wall Street Journal.

Grant Wahl era căsătorit cu dr. Celine Gounder, o specialistă recunoscută în boli infecţioase, care a apărut de mai multe ori la televizor în timpul pandemiei de Covid-19.

"Sunt complet în stare de şoc", a scris Celine Gounder pe pagina sa de Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a postat pe Twitter la scurt timp un mesaj în care a scris: "Suntem profund întristaţi să aflăm despre moartea lui Grant Wahl", adăugând că autorităţile americane au fost "în strânsă comunicare" cu familia jurnalistului. "Suntem în contact cu înalţi oficiali din Qatar pentru a ne asigura că dorinţele familiei sale sunt îndeplinite cât mai repede posibil", a adăugat Ned Price.

A aflat că are bronșită



Jurnalistul le-a dezvăluit abonaţilor la buletinul său informativ de pe internet că, în urmă cu câteva zile, a mers la o clinică de la centrul media din Qatar "şi au spus că probabil am bronşită".

El a precizat că administrarea de antibiotice şi a unui "sirop de tuse puternic" l-au făcut "să se simtă puţin mai bine după câteva ore. Dar este în continuare: No bueno"

Grant Wahl a fost reţinut pe 21 noiembrie de personalul de securitate din Qatar pentru că, a explicat el pe Twitter, a purtat un tricou curcubeu la meciul dintre Statele Unite şi Ţara Galilor, pentru a susţine drepturile LGBT+. Relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt incriminate în Qatar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel