Un biolog și nutriționist italian, antivaccinist, a murit din cauza unor complicații Covid

foto pexels
foto pexels

Un cunoscut biolog și nutriționist italian a murit de Covid.

A murit un cunoscut biolog și nutriționist italian, antivaccinist, care de-a lungul pandemiei susținea tratarea bolii cu suplimente și care nu s-a vaccinat pentru că avea un sistem imunitar puternic. Internat de două săptămâni în spital, a murit vineri din cauza unor complicații asociate Covid.

Franco Trinca, biolog și nutriționist, un punct de referință al campaniei împotriva vaccinării în Italia, a murit vineri, scrie presa italiană. 

Potrivit Visione TV, Trinca era internat în spitalul din Perugia de aproximativ două săptămâni, din cauza unei pneumonii bilaterale cauzate de Covid. Avea 70 de ani.
Activitatea sa a fost în atenția presei italiene pentru poziția sa critică față de vaccinuri. A fost invitat frecvent la emisiuni de televiziune unde și-a prezentat opiniile cu privire la Covid, vaccinuri și îngrijirea la domiciliu.

Trinca a fost un susținător al utilizării pastilelor pe bază de vitamina C pentru tratarea pacienților cu Covid. Critic vehement la adresa vaccinurilor, el chiar a depus plângere împotriva statului italian pentru masacru și terorism, scrie Visione TV.

Conform open.online, la o emisiune de televiziune difuzată în septembrie 2021, el a declarat că nu s-a vaccinat deoarece „simțea" că are un sistem imunitar bun, transmite Mediafax.

Citeşte şi: Sunt posibile viitoare valuri puternice de COVID, spun specialiștii britanici

Există o posibilitate realistă de valuri puternice de COVID în Marea Britanie, declară epidemiologii care se ocupă de pandemie: „următorii ani vor fi foarte nesiguri”.

Premierul britanic Boris Johnson a renunțat la restricții în Anglia, spunând că, deși pandemia nu s-a încheiat, Marea Britanie trebuie să învețe să trăiască cu COVID.

Subgrupul guvernamental SPI-M-O, care se ocupă cu modelarea epidemiologică, a declarat că apariția unor noi variante virale este cel mai mare factor necunoscut pe termen mediu și lung, alături de scăderea imunității populației.

„Mari valuri viitoare de infecții care necesită o gestionare activă pentru a preveni presiunea asupra sectorului sănătății și al asistenței medicale reprezintă, cel puțin, o posibilitate realistă sau probabilă", a declarat SPI-M-O vineri, conform Reuters.

Marea Britanie a raportat 157.730 de decese cauzate de COVID-19, al șaptelea cel mai mare număr de decese la nivel mondial, iar Johnson s-a confruntat cu numeroase critici pentru modul în care a gestionat pandemia, care a dus la trei lock-downuri.

Varianta Omicron a alimentat o creștere a infecțiilor la noi cote la sfârșitul anului trecut, determinându-l pe Johnson să reintroducă unele restricții, dar decesele nu au crescut în același ritm.

El a redeschis acum complet economia, mizând pe programul național de vaccinare, pe disponibilitatea antiviralelor și gravitatea mai redusă a variantei Omicron.

Președintele SPI-M-O a declarat pentru Reuters că, deși în fiecare an ar trebui să se îmbunătățească situația COVID, ar putea exista momente în care guvernul să fie nevoit să dea înapoi și să introducă restricții.

„Următorii ani vor fi foarte nesiguri, iar viitoarele focare și valuri vor fi probabil zgomotoase pe măsură ce lucrurile se vor așeza", se arată în declarația SPI-M-O.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel