Cumulul pensie-salariu în educație. Sorin Cîmpeanu: Ministerul susține plata cu ora

Sursă foto: Guvernul României
Sursă foto: Guvernul României

Ministrul Sorin Cîmpeanu a avut o intervenție în care a punctat aspectele pe care Ministerul Educației se bazează în problema cumulului salariului cu pensia.

Sorin Cîmpeanu a avut o intervenție telefonică la Antena 3 și a vorbit despre cumulul pensie-salariu din Ministerul Educației:

„În primul rând, în sistemul de învățământ există 2859 de posturi care sunt acoperite de către cadre didactice pensionare. La nivelul Ministerului Muncii există înțelegere pentru a evita prezența personalului necalificat în învățământ. Astfel, avem o problemă cu personalul calificat. Numărul de posturi ocupate cu necalificați este de 3700 de posturi. Nu dorește nimeni să se adauge acestor posturi deja ocupate cu necalificați, alte posturi ocupate tot cu necalificați“, a precizat ministrul Cîmpeanu.

„Se va face excepție în sistemul de învățământ?“, a întrebat jurnalista Oana Zamfir.

Da, cu o precizare foarte importantă pe care o subliniez: În regim de plata cu ora. Astfel, cadrele didactice vor putea presta activități și în învățământul preuniversitar, dar și în cel universitar. Cei care vor dori să rămână titulari, vor putea să rămână. E o precizare importantă și diferită de cumulul pensie-salariu. Ministerul Educației nu susține cumulul pensiei cu salariul, însă susține plata cu ora“, a conchis Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel