Cumpărături contracronometru din cauza creşterii numărului de cazuri. Maxim 30 de minute în supermarket

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Din cauza creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, timpul alocat cumpărăturilor în supermarket a fost limitat la 30 de minute. 

Se întâmplă în Belgia, unde au fost impuse noi reguli. Consiliul de Securitate Națională (CNS) a fost convocat luni de urgență, având în vedere creșterea numărului de cazuri noi de Covid-19, în special în provincia Anvers. Față de această situație, țara a anunțat luni o înăsprire suplimentară a măsurilor de combatere a pandemiei. Pentru premierul belgian Sophie Wilmès, obiectivul este să ia în considerare ”măsuri naționale suplimentare pentru a evita izolarea generalizată”, scrie smartradio.ro.

Astfel, pentru următoarele patru săptămâni, maxim 5 prieteni pot intra în contact simultan, în loc de 15, iar numărul persoanelor care pot participa la evenimente publice a fost înjumătăţit: 100 în interior şi 200 în exterior. Purtatul măştii va fi obligatoriu la ambele tipuri de evenimente. Lucrul de acasă este ”recomandat cu tărie, atunci când este posibil”, spune premierul, regretând că este ”din ce în ce mai puțin folosit”. De asemenea, belgienii sunt invitați să își facă singuri cumpărăturile și să nu dureze mai mult de 30 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel