Cumințenia Pământului: Rareș Bogdan, ȘOCAT: Îmi năvălește sângele în cap și vene

Vestea că Guvernul nu a alocat bani Ministerului Culturii pentru achiziționarea operei de artă "Cumințenia Pământului" l-a șocat pe Rareș Bogdan. Prezentatorul de televiziune este un român patriotic, care nu poate să conceapă ideea că România nu e în stare să achiziționeze opera de artă.

Când am auzit declaratia doamnei Dragu despre ‘’Cumințenia Pământului’’, am simțit că îmi năvălește sângele în cap, în vene, în tot.

Ce vor spune acești oameni? Ce vor spune acești copii? Dar ce vor înțelege ei în momentul în care eu voi veni seara și voi spune așa: Victor Orban, ăla rău, antidemocratic și Guvernul său nu au ezitat să participe la o licitație la Londra, la una dintre cele două mari case de licitații, pentru a cumpăra un set de farfurii de argint din perioada arpadiană. Aceste farfurii de argint din perioada arpadiană sunt considerate ca făcând parte din patrimoniul istoric și cultural al statului ungar. Achiziția a costat statul ungar câteva zeci de milioane, mai precis 21 de milioane, și a fost prezentată în aceeași zi în care au fost achiziționate, aduse cu un avion. Ce ne lipsește nouă în comparație cu ei? Ei au știut să își achiziționeze aceste farfurii de patrimoniu, noi nu suntem în stare să achiziționăm ‘’Cumințenia Pământului’’, care este mai mult decât farfurioarele lor sau orice altceva.

I-am auzit pe mulți populiști ratați care au zis Noi nu stăm în Cumințenia Pământului. Iar eu spun că opera de artă a acestui geniu trebuie cumpărată de statul român, obligatoriu, numai că țara asta, își bate joc, pentru a treia oară, de Brâncuși. Aveam greață și inima secată de durere aseară când m-am gândit pentru că mi se părea că dacii de pe columnă nu sunt decât niște sclavi. Totul e eșec în țara asta și rușine infinită și mă întrebam ce naiba de țară e asta care nu e în stare să-și cinstească valorile? Monumentul din fața Casa Presei libere a costat 4 milioane de euro, pe Cumințenie nu suntem în stare să o cumpărăm cu 11. Vin unii și spun: Nu poate fi scoasă din țară. E o mizerie, ea nu poate fi înstrăinată, poate fi scoasă din țară, citiți naibii legea. E o minciună mizerabilă., a spus Rareș Bogdan, în direct, la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel