Cum vor boicota militarii Ziua Armatei: Operaţiunea "Valeriu Carp"

depuneri coroane manifestare militara
depuneri coroane manifestare militara

Sindicatul cadrelor Militare Disponibilizate, împreună cu alte organizaţii ale rezerviştilor şi pensionarilor militari au decis să lanseze un atac devastator împotriva Puterii politice, în 25 octombrie, de Ziua Armatei. Autorităţile se tem de încărcătura simbolică a acestui demers, dar şi de solidarizarea cadrelor militare active, constrânse de legi şi regulamente să nu participe la greve sau manifestaţii. Militarii în rezervă sau la pensie au hotărât să considere Ziua Armatei drept un prilej de comemorare, nu de sărbătoare şi vor depune coroane mortuare la sediile principalelor instituţii vinovate de dezastrul în care se află ţara. Manifestanţii vor picheta locurile în care politicienii profită de 25 octombrie şi vor încerca să împiedice astfel de ceremonii de propagandă politică, prin huiduieli sau chiar gesturi mai ferme. Scrisoarea transmisă membrilor SCMD, dar şi tuturor românilor revoltaţi, este un document zguduitor, care explică şi cine este eroul ales ca model al protestului.

Iată conţinutul manifestului:

Camarazi,

De peste o jumatate de secol cinstim ziua de 25 Octombrie, ca zi a ostirii, ca zi aniversara, ca zi a eliberarii "ultimei brazde" din cei 43.492 kilometri patrati de pamant romanesc cotropiti de armata regala ungara . SCMD propune tuturor categoriilor de militari in rezerva si retragere, vaduvelor si urmasilor lor, adica tuturor celor catalogati de mafia golaneasca aflata astazi la putere drept "nesimtiti", "pomanagii" si, mai nou, "beneficiari", o altfel de abordare a lui 25 Octombrie. Pe data de 25.10.2010, orele 11.00, cand jefuitorii si asasinii natiunii vor deschide ceremonialele de batjocorire a memoriei eroilor neamului, noi vom depune coroane mortuare la sediile institutiilor considerate decedate: • In Bucuresti: la Presedintie, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor si la Curtea Constitutionala; • In Tara: filialele care nu vor veni la Bucuresti, vor depune coroane mortuare la sediile prefecturilor. Vor participa membrii SCMD, simpatizanti, membri ai ONG-urilor militare care adera la actiune, reprezentanti ai SNLP, PUBLISIND, sindicatelor independente ale politistilor, altor sindicate care isi vor oferi sprijinul.

De ce protestul se va numi Operatiunea "Valeriu Carp" ?

In amintirea predecesorului nostru, maior Valeriu Carp, acel simplu ofiter care, in iulie 1940, a luat soarta Tarii in propriile maini si a stabilit actuala granita de Nord-Est a Romaniei. Dupa ce, la 28 iunie 1940, armata noastra s-a retras de la fruntariile de Est si de Nord, rusii au urmarit-o la distanta de vedere, au provocat-o si batjocorit-o, si dincolo de granitele impuse prin dictatul Ribbentrop-Molotov. Asa au luat Herta si, inaintau spre Putna, fara ca vreun ordin sa vina de la ministrul de razboi. In Bucovina, ultima unitate in ariergarda armatei romane era Batalionul 3 din Regimentul 16 Infanterie/ Divizia 7, la comanda caruia fusese numit maiorul Valeriu Carp. In momentul in care soldatii i-au transmis "Se vede Putna !", adica mormantul lui Stefan cel Mare, acesta a decis sa nu mai astepte ordinul de lupta, care nu mai venea, a desfasurat batalionul si a dat un ordin unic in istoria militara: "DIN ORDINUL MEU SI PE A MEA RASPUNDERE DESCHIDETI FOCUL !". Rusii au cazut secerati si s-au oprit. Granita a ramas fixata acolo, pe "Aliniamentul Carp". Intr-o tara care isi proclama drept eroi, tradatorii ordinari gen Pacepa si Raceanu, evident ca numele lui Valeriu Carp a fost sters din memoria colectiva si inlocuit in manuale de numele Andreei Esca. Pentru fapta lui, Valeriu Carp a fost declarat criminal de razboi dar a avut sansa sa moara in luptele de la Pascani in 1944. Trupul lui zace in trupul tarii, uitat si neonorat de noi, urmasii. Cu riscul de a-i repeta soarta suntem obligati insa astazi si NOI, de Istorie, sa-i repetam gestul si sa-i spunem ocupantului si slugilor lui: DESTUL! Stimati camarazi, Vom iesi in strada spre a exprima nu protestul nostru ci prin NOI, protestul intregii natiuni mintita si batjocorita, si protestul intregii Europe civilizate din care natiunea noastra face, de drept, parte. Asa sa ne ajute Dumnezeu ! Honor et Patria ! Vae victis !

Citeşte şi:

Militarii, chemaţi la luptă de către sindicatul disponibilizaţilor

Militarii l-ar putea angaja pe Ciorbea în procesul cu Boc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel